To je to što me zanima!

Donatori obećali 2,44 milijarde dolara pomoći Afganistanu

Zemlje donatori obećale su 2,44 milijarde dolara pomoći Afganistanu na donatorskoj konferenciji na kojoj je UN postavio cilj od 4,4 milijarde dolara, rekla je u četvrtak visoka dužnosnica UN-a
Vidi originalni članak

Prije toga je glavni tajnik UN-a Antonio Guterres pozvao donatore da osiguraju "bezuvjetna" sredstva i upozorio da se devet milijuna Afganistanaca suočava s glađu i da obitelji prodaju svoju djecu i organe kako bi preživjeli.

Joyce Msuya, zamjenica koordinatora hitne pomoći UN-a, objavila je da je obećano 2,44 milijarde dolara na razgovorima tijekom kojih su zapadni donatori, među njima Sjedinjene Države, Europska unija i Velika Britanija, snažno kritizirali odluku talibana da uskrate djevojkama srednjoškolsko obrazovanje.

NOVA ODLUKA Afganistan: Ženama bez muške pratnje talibani su zabranili putovanja zrakoplovima

Prema UN-u, 24.4 milijuna ljudi u Afganistanu trenutno ovisi o humanitarnoj pomoći da bi preživjelo - gotovo 60 posto stanovništva.

Za afganistansko stanovništvo u cjelini trenutno je potrebno tri puta više od humanitarne pomoći 2021.

DONATORSKA KONFERENCIJA UN za Afganistan postavio cilj od 4,4 milijarde dolara pomoći

Nakon povlačenja međunarodnih snaga, kraha vlade u Kabulu koju je podržavao SAD i povratka talibana na vlast u kolovozu 2021., afganistansko gospodarstvo oslabilo je gotovo za trećinu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare