To je to što me zanima!

Ministar: 'Pelješki most mogao bi se početi graditi ove godine'

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić nada se da će 50 posto mosta financirati EU, a izgradnja će koštati od 200 do 220 milijuna eura
Vidi originalni članak

Siniša Hajdaš Dončić najavio je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" kako će u ponedjeljak predstaviti studiju o financiranju i izgradnji Pelješkog mostaMinistar pomorstva, prometa i infrastrukture nada se da će 50 posto financirati EU, a izgradnja će koštati od 200 do 220 milijuna eura. Početak radova moguć je već ove godine, najavio je. 

- U ranu jesen mogao bi se raspisati natječaj za Pelješki most, a koncem ove godine krenula bi gradnja - kazao je Dončić.

U emisiji se osvrnuo i na monetizaciju autocesta te je kazao kako su sa Svjetskom bankom dogovorili model koji se sastoji od tri komponente.

- Prva je refinanciranje duga gdje razgovaramo s kreditorima kako pokriti ostatak duga po sličnom modelu kao što smo riješili jedan dio duga Hrvatskih željeznica. Drugi dio je samo restrukturiranje HAC-ONC-a, očekuje je ozbiljnije restrukturiranje, zamjena naplatnih postaja s aparatima, smanjenje broja zaposlenih, odnosno administracije, a ne radnika na terenu... U trećoj fazi dolazi do samog IPO HAC-onca gdje se mijenjaju dva zakona - rekao je. Na hrvatsko tržište dat će 60 posto dionica.

Ministar je istaknuo kako Vlada prvo misli na građane Hrvatske te nije propustio priliku osvrnuti se prethodnu Vladu.

- Za nekoliko godina vidjet će se da vlada SDP ipak prvo misli na Hrvatsku pa onda na stranku za razliku od dečkiju i cura iz HDZ-a - rekao je. 

- Ja neću ostaviti lešine kao što je meni ostavio Kalmeta, ostavit ćemo tvrtke koje su restrukturirane ili je u tijeku rekonstrukcija - dodao je Hajdaš Dončić koji je prokomentirao i stanje u Croatia Airlinesu. 

- U interesu nam je da Croatia Airlines ostane, da ostane naziv Croatia Airlines, ali da država iz većinskog paketa krene u manjinski – rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Hiroo_Onoda 28.06.2015.

    Takav ministar može biti i kumica sa Dolca. . . . On se samo nada onak krležijanski - Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda nebu da nam nekak nebu.

  • surfer23 25.06.2015.

    Jel ovo ista ona vlada i ministar koji je rekao da nema potrebe za gradnjom peljeskog mosta.kakvo licemjerstvo

  • zeljko1902 25.06.2015.

    Ministre daj otkaz

Komentiraj...
Vidi sve komentare