To je to što me zanima!

Donirao dio tkiva s leđa i spasio život bratu blizancu

Luku Millsu (19) su s leđa uzeli dio arterije, dio vene, komad mišića i kožu, te ju transplantirali Scottu i rekonstruirali tkivo na njegovim leđima
Vidi originalni članak

Luke Mills (19) spasio je brata blizanca tako što mu je donirao dio leđa. Takva operacija, piše Daily Mail, nije nikad do sada izvedena u svijetu. Lukeov brat Scott pati od iskrivljene kralježnice. Nizom operacija ugradili su mu metalne cilindre kako bi spriječili daljnje krivljenje. Međutim, cilindri su probili kožu i tkivo na leđima i stvorili takve rane da ga liječnici više nisu mogli zašiti. Luku su s leđa uzeli dio arterije, dio vene, komad mišića i kožu, te ih transplantirali Scottu i rekonstruirali tkivo na leđima. Scottu su liječnici u bolnici kazali kako mu ne mogu pomoći, jer se infekcija na leđima počela širiti.
- Kazali su mi da je šteta što nemam brata blizanca, ispričao je Scott za Daily Mail. Kad im je Scott otkrio da ipak ima blizanca, liječnici su se odlučili za riskantnu operaciju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Virus 19.09.2008.

    još dobri ljudi čine dobra djela

  • 19.09.2008.

    Kod nas kad dođeš u bolnicu ispitaju te do i najmanje sitnice, skoro pa i za susjeda, a tam\', čovječe, nemaju pojma koga osoba koju non-stop nešto krpaju, uopće ima u životu !! On im je otkrio da ima brata blizanca tek kad je već zakoračio s jednom nogom prema grobu. Baš za ne vjerovat\' !!

  • marenda 19.09.2008.

    majstore!

Komentiraj...
Vidi sve komentare