To je to što me zanima!

Dorian prešao u kategoriju 4: 'Pazite, i dalje je jako opasan'

Prema prvim procjenama u ponedjeljak vlasti i predstavnika Crvenog križa na terenu, oko 13.000 kuća je oštećeno ili uništeno a uragan je pričinio znatne štete na otocima Abacos i Grand Bahama
Vidi originalni članak

Uragan Dorian, koji je s pete kategorije prešao u četvrtu, nastavio je pustošiti Bahame krećući se prema istočnoj obali SAD-a gdje u nekoliko obalnih država traje evakuacija, među kojima je i Florida.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uragan je i dalje iznimno opasan. Trenutno je iznad otoka Grand Bahama i "vrlo malo se pomiče", objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

VIDEO: DORIAN ČUPA KROVOVE Uragan razorio Bahame i 13 tisuća domova, umro dječak

Taj centar sa sjedištem u Miamiju pojasnio je da je brzina vjetrova sada oko 250 kilometara na sat, te je naglasio da će Dorian ostati snažan uragan "tijekom sljedeća dva dana, bez obzira na postupno slabljenje".

Za sada nema službenih informacija o mogućim žrtvama na arhipelagu koji sačinjava 700 otoka, od kojih je tridesetak naseljeno.

DORIAN Dijelovi Floride su evakuirani: Jaki uragan stigao na Bahame

Prema NHC-u, uragan Dorian je izjednačio rekord jakosti s uraganom iz 1935. godine, najjačim na Atlantiku pri dodiru s tlom.

Prema prvim procjenama u ponedjeljak vlasti i predstavnika Crvenog križa na terenu, oko 13.000 kuća je oštećeno ili uništeno a uragan je pričinio znatne štete na otocima Abacos i Grand Bahama.

(abe)

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Akull 02.09.2019.

    Thoughts and prayers....

  • 02.09.2019.

    Hvala na upozorenju, evo ja i 3 000 000 Hrvata smo na sigurnom tu na Bahamima zahvaljujuci vasem upozorenju. Hvala vam 24 sata jos jednom!!

  • mudrac bez pameti 02.09.2019.

    I opet će do udara na SAD, ako uopće udari, pasti u tropsku oluju al bitno da su oni paniku digli, a Bahame, Djevičanske otoke, Porto Rico i ostale karibske otoke koje uragani udaraju punom snagom ko j..e.

Komentiraj...
Vidi sve komentare