To je to što me zanima!

Došla policija i legitimirala ih: 'Sadili smo magnolije iz inata'

U svojoj poljoprivrednoj akciji članovi Živog zida posadili su dvije magnolije na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma. Rekli su kako je to akcija protiv bezakonja i samovolje gradskih vlasti
Vidi originalni članak

Nalazimo se ispred Meštrovićevog paviljona koji je poznat po devastaciji od strane gradskih vlasti. Ovdje je bilo nekoliko predivnih magnolija. Sada je to ogoljeno i ostala je zelena površina. Mi ćemo ih vratiti na mjesta na kojima su bile, rekao je danas oko 13.50 sati Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida. S kolegama iz stranke, koji su nosili njihove prepoznatljive žute majice, iskopali su rupe u zemlji te su zasadili stabla.

Čitava akcija potrajala je nešto više od 12 minuta te su sve emitirali uživo na svojoj službenoj Facebook stranici.

Pogledajte video:

- Mnogo Zagrepčana stalo je protiv politike grada. Mi smo kao jedina oporba željeli pokazati kako to treba raditi. Pogledajte ruke ovih ljudi koji su mi pomogli iskopati rupu i posaditi magnolije. To su ruke koje su spremne prekopati cijeli grad da ga vrate u stanje kakav je bio prije ovakve nakaradne politike. Ovo je čin prkosa inata i prkosa i bezakonju koje vlada pod patronata jednog čovjeka. Svaku drugu lokaciju mi smo spremni braniti svojim tijelima. - rekao je Lukanić. Nakon njega se ljudima obratio Davor Popović, inženjer poljoprivrede.

- Mi očekujemo da će one prezimiti i da će kasnije dati lijepe cvjetove. Nadamo se da će se Zagrepčani veseliti svemu tome - rekao je Popović. Na kraju su provjerili jesu li zalili biljke.

Netko od građana pozvao je policiju koja je legitimirala pripadnike Živog zida.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • Plehan 18.11.2018.

    Ovo je zaista bolesno i teški populizam.Protiv počinitelja zbog oštećenja državne imovine,podnijeti i Kaznenu prijavu.

  • Kuhača 17.11.2018.

    Mozete vi svi s..t po ZZ,ali mislim steta sto se nisu ipak sa MOSTOM pojavili bare prije 15god.imslim da bi bilo vise korektivne vlasti i demokracije u ovoj LIJEPOJ NASOJ!Ostali se pokrijte po glavi jer rezultat se ocito vidi ko ga hoce vidjeti od vase vladavine u ovih 30g.

  • CelaviOsvetnik 16.11.2018.

    Koji huligani unistavaju park bas su bedasti ovi likovi ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare