To je to što me zanima!

Došli po ženu koja se obratila na islam, poginulo je 12 ljudi

Najmanje 12 je mrtvih, a 232 ranjenih u sukobu muslimana i kršćana u subotu navečer. Navodno su muslimani došli pred crkvu po ženu koja se obratila na islam
Vidi originalni članak

Muslimani i kršćani sukobili su se u subotu navečer ispred koptske crkve u Imbabi, predgrađu Kaira. Poginulo je 12, a ozlijeđeno više od 232 ljudi. Okolnosti nisu sasvim jasne, a pretpostavlja se kako je 500-injak konzervativnih muslimana napalo crkvu i tražilo od Kopta da im predaju kršćanku koja se navodno obratila na islam, piše BBC. Bili su uvjereni kako je drže protiv svoje volje jer se preobratila. Verbalni sukob brzo se pretvorio u fizički, a koristili su i vatreno oružje. Vojnici i policija smirili su sukobljene strane pucajući u zrak i bacanjem suzavca. 

Svećenik Hermina tvrdio je da su muslimani već ujutro pokušli ući u crkvu, a jedan musliman kaže kako su ih kopti prvi napali.

- Mi smo mirno prosvjedovali. Nećemo otići dok se ne rpedaju i dok im se ne sudi za ovo - rekao je Mamduh. U blizini te crkve, prosvjednici su zapalili još jednu koptsku crkvu.

Od 80 milijuna Egipćana, deset posto ih je kršćana. Međuvjerski sukobi su u porastu, a posebno je osjetljivo obraćanje iz jedne vjere u drugu.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • Arweni@ 10.05.2011.

    Bože moj, ovo je strašno! Mene su učili da poštujem sve ljude zbog njih samih i da ne gledam na boju kože, vjeroispovijest... Baš nikako ne mogu vjerovati da je Islam toliko nasilan, sve mi se čini da su to pojedini islamski šovinisti i ovisnici o nasilju u iskrivljenom tumačenju Kuraana samo našli opravdanje za nasilje. (Zašto me to podsjeća na nogometne navijače :-) ?)

  • koza 09.05.2011.

    Mislim da to nema veze s time...Netko želi dodatno destabilizirati Egipat i cijelu regiju...Najlakše je "pripomoći vjerske fanatike ili nacionaliste ili bilo koje druge ekstreme... Njih je najlakše iskoristiti... Sad će bomba pred crkvu,pa jedna pred džamiju,pa malo prodaje oružija uplašenom narodu,pa malo rat....I onda dolazi spasitelj.... E taj spasitelj je inicijator ovih nereda... Vrijeme uvijek pokaže tko je to ....

  • maxymax 09.05.2011.

    da odmah pojasnim u startu , kršćanske sam vjere ali radeći jedno vrijeme u nekim islamskim zemljama stekao sam posve drugo mišljenje o muslimanima isto tako stekao sam mnoštvo prijatelja islamske vjeroispovijesti i tad sam shvatio da ovo šta nama plasiraju putem medija je čisto širenje "islamofobije" u europi jer ti ljudi su obični smrtnici kao i ostatak svijeta samo s drukčijim i dosta moralnijim pogledima na život i mene osobno što je iznenadilo iz prve ruke kod njih je da su jako obrazovan narod i dosta ulažu u osobnu edukaciju pogotovo žene u zadnje vrijeme, samo što žene su lijene da rade bez obzira na fakultetske diplome nisu skloni nekom radu i bez obzira na sve to ipak su nam oni "izvor života" i mogu s pravom reći da su generalno miroljubljiv narod ukoliko im ne diraš ono sveto a to je vjeru i zato medijima širom europe bilo bi pametnije da ne pređu granicu u nekim stvarima jer bi nam se to dvostruko moglo "naplatiti"

Komentiraj...
Vidi sve komentare