To je to što me zanima!

'Došli smo sa čvrstim stavom i cilj nam je 6% za zaposlenike'

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelj Sanja Šprem ponovila je da sindikat ne odustaje od povećanja za šest posto za sve zaposlenike
Vidi originalni članak

Postupak mirenja između školskih sindikata i Vlade zbog najavljenog štrajka u školama počeo je u ponedjeljak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a sindikalni čelnici su uoči sastanka poručili da ne odustaju od 6,11 posto, za koliko bi svim zaposlenima u sustavu trebali rasti koeficijenti složenosti poslova.

- Očekujemo da će Vlada biti maksimalno koncentrirana na problem i, ako bude tako, vjerujem da ćemo naći dobra rješenja, izjavio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec prije susreta s ministrom rada Josipom Aladrovićem.

Na pitanje hoće li odluku donijeti danas rekao je da takvih pravila u mirenju nema.

- Pravila u mirenju nema, odluka se ne mora donijeti prvoga dana nego se može produžiti i na nekoliko dana. A, što se nas tiče, mirenje najkasnije mora završiti 9. listopada, rekao je Mihalinec.

Zamoljen da komentira to što Vlada nudi povećanje od dva dva posto, kratko je rekao: 'O tome nećemo, to je predmet razgovora'.

Čelnica Sindikata hrvatskih učitelj Sanja Šprem ponovila je da sindikat ne odustaje od povećanja za šest posto za sve zaposlenike.

- Došli smo sa čvrstim stavom i naš cilj je šest posto za sve zaposlenike. Ukoliko se u fazi mirenja ne postigne dogovor, u srijedu, prema pravilima, mi dajemo konačne upute za štrajk i u četvrtak je prvi dan štrajka, poručila je Šprem.

Ovaj štrajk je, ističe, prilika i borba za bolji položaj zaposlenih i bolje obrazovanje, a u konačnici, ako imamo bolje obrazovanje, - i za bolju domovinu.

- Očekujemo da svaki zaposlenik dade svoj apsolutni angažman kako bi bilo bolje, proučila je.

- Sve ovisi o rezultatima mirenja. Naš konačan zahtjev je šest posto i ispod toga ne pristajmo, proučila je

Šrajk bi u osnovnim i srednjim školama počeo će 10. listopada i trajao sve do ispunjenja zahtjeva, ako se u međuvremenu ne postigne dogovor školskih sindikata i Vlade.

Postupak mirenja uobičajena je procedura prije početka štrajka, no o modalitetima štrajka iz sindikata za sada nisu htjeli govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 13.10.2019.

    Sve dane strajka, treba im odbit od place, neradom se ne zaradjuje novac, zasto ne rade i istovremeno pregovaraju razumno sa Vladom???

  • Usora1 08.10.2019.

    ma 'ko vas zavadi, breee

  • MarijanGrdašić 08.10.2019.

    Slažem se s tvrdnjom da Hrvatska mora prestati biti mentor Crkve i HDZ a BiH, narod ne vidi taj novac ode "za stranku". Kad se ukine dvojno državljanstvo i u Hrvatskoj budu glasali samo oni koji žive rade i plaćaju porez, bit će za sve. Onoga trenutka kada se nekom u glavi pomaknu kotači i shvati da je 300000 branitelja previše i da ih je stvarno bilo 200000 i međedi se izdvoje iz HZMO a u proračun tada će biti i za umirovljenike i tada odnos umirovljenik radnik neće biti 1:1. Imamo sulude proračune koji ne služe nikome već samo politici, demografskim mjerama ćemo pomagati samo ruralna područja gdje je još uvijek običaj da žena mora dati i da služi samo muškarcu i za rađanje. Mlade i školovane obitelji potražit će svoju oazu daleko od Hrvatske i tamo stvarati život i rađati djecu. Puno i previše negativnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare