To je to što me zanima!

'Dosta je podjela. Ako želimo napredak, trebamo jedinstvo'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na svetkovini Velike Gospe u Sinju bila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, šef HDZ-a Tomislav Karamarko te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
Vidi originalni članak

Deseci tisuća vjernika slilo se u Sinj kako bi proslavili blagdan Velike Gospe , a prema nekim procjenama okupilo se gotovo 100.000 ljudi. Procesija je krenula prije podneva ispred crkve Gospe sinjske, a predvodio ju je nadbiskup zagrebački i izaslanik pape Franje, Josip Bozanić . Sliku Čudotvorne Gospe Sinjske u procesiji su nosili alkari.

POGLEDAJTE VIDEO :

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među visokim dužnosnicima koji su stigli u Sinj u povodu ovog velikog blagdana je i sama predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović koja je bila u pratnji župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje te vršiteljice dužnosti gradonačelnika Sinja, Kristine Križanac. U Sinju su bili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko .

Svetkovina Velike Gospe u Sinju ove je godine u znaku 300. obljetnice pobjede kršćanske vojske nad premoćnim Turcima, 15. kolovoza 1715. godine.

Na misnom slavlju kardinal Bozanić kazao je kako danas molimo za hrvatsko zajedništvo.

- Dosta nam je podjela! Ako želimo napredak svom narodu i domovini potrebna je opća suglasnost oko temeljnih pitanja. Otvorenost daru života i zaštita obitelji i ljudskoga života u obitelji danas postaje gorućim pitanjem. O tome ovisi budućnost našega naroda - istaknuo je Bozanić.

Idi na 24sata

Komentari 521

  • ivič 18.08.2015.

    dobro se slažu Hdz i crkva!Posebno u Vrbovcu godinama plačaju 10t kuna najma za vrtič umjesto da sagrade novi ovo je jeftinije!Tako 2 mandata najivni daju glas Hdz i Ss a tak,grad propada a sela posebno!Bregovič malo više pozornosti da gdje žive doseljeni iz Bosne to su glasovi a starosjedioci okolnih sela niti busa,ceste koma rupa na rupi,po zimi nemoguče voziti gdje koji dučan,ko nema auto odsječen od svjeta!Cesta prema kolodvoru se čeka 10g i još nije završena!

  • cappuccino00 17.08.2015.

    znam za koga ću glasati! za čovjeka koji ima vremena i doći i na Sinjsku alku, i na svetu misu za blagdan Velike Gospe, za čovjeka koji ima vremena za hrvatski narod, a ne naslikava se s nekim gospodičnama po otocima!

  • cappuccino00 17.08.2015.

    a premijer se opet nije udostojio doć??da li je uopće bio itko iz ove vlade? Sramota!

Komentiraj...
Vidi sve komentare