To je to što me zanima!

Dragutin Lesar: Vrući krumpir su prebacili na drugi teren...

Predsjednik Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar kritizirao je postignuti sporazum između Jadranke Kosor i Pahora o dugu Ljubljanske banke hrvatskim štedišama
Vidi originalni članak

 Bez suglasnosti Hrvatskog sabora ni Jadranka Kosor ni Vlada nemaju ovlasti dug Ljubljanske banke hrvatskim građanima pretvoriti u sukcesijsko pitanje, smatra Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista. Na svojem je blogu komentirao susret Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora te njihov postignuti dogovor o dugu Ljubljanske banke hrvatskim štedišama. Iako će Slovenija, zahvaljujući sporazumu, odblokirati jedno od pregovaračkih poglavlja, Lesar smatra kako se Kosor opet razbacuje našim novcem.

- Kako su sada, nakon 19 godina negiranja duga prema hrvatskim štedišama, Slovenci pristali vratiti dug? Nisu pristali. Vrući krumpir prebacili su na drugi, još neizvjesniji teren. Slovenija i Hrvatska ovlastit će Banku za međunarodna poravnanja (BIS) u Baselu da pronađe rješenje za štediše Ljubljanske banke u sklopu sukcesije - objasnio je Lesar. Smatra kako će posljedice dogovora biti loše za Hrvate.

- Dug će plaćati naša djeca i unuci, a ne neka imaginarna država. Hrvatska staje na sklisku koru od banane - zaključuje predsjednik Hrvatskih laburista.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare