To je to što me zanima!

Drama kod Dubrovnika: Požar na katamaranu, svi se spasili

Prema prikupljenim podatcima, požar je izbio na plovilu dužine 16 metara, tipa jedrilica dvotrupac, južno od Cavtata. Nautičari su odmah spustili gumenjak, ukrcali se i uputili prema Dubrovniku. Pokupio ih je policijski brod "Sv. Mihovil"
Vidi originalni članak

Od 11 sati je trajala drama na moru dvadesetak milja od Dubrovnika. Zapalio se austrijski katamaran naziva "Mohe", koji se u trenutku dojave nalazio južno od Cavtata.

Kada su uočili požar, putnici su spustili gumenjak, ukrcali se i uputili prema Dubrovniku. U operaciju traganja i spašavanja uključeni su brod "Danče" Lučke kapetanije Dubrovnik, avion Obalne straže tipa "Pilatus" i brod Pomorske policije Dubrovnik "Sv.Mihovil" koji je isplovio s vatrogascima.

Brodolomce su u 12.48 sati pronašli službenici Pomorske policije na poziciji oko 20 nautičkih milja južno od Cavtata u hrvatskome području ZERP-a, te su ih neozlijeđene prekrcali na "Sv.Mihovil". Radi se dvoje austrijskih državljana, od kojih je jedan vlasnik broda.

Brod "Danče" i remorker "Antares" su nastavili do olupine broda koji nije potonuo već je prilično nagnut, te će ga se pokušati osposobiti za tegalj nakon gašenja požara. Nije primijećeno zagađenje mora.

Prema prikupljenim podatcima, požar je izbio na plovilu dužine 16 metara, tipa jedrilica dvotrupac (katamaran). Očevid o uzrocima ovog požara je u tijeku, a dvoje spašenih austrijskih članova posade ne znaju što bi mogao biti uzrok zapaljenja katamarana.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • marnikxx99 10.06.2014.

    Gdje li je zaiskrililo?. Saznaćemo od svjedoka!!...

  • Lina39 10.06.2014.

    Sva sreća da su bili prisebni i spustili gumenjak pa su putnici spašeni.Bravo za posadu !

  • antena1 10.06.2014.

    Cuj "svi" se spasili, a bilo ih cak dvoje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare