To je to što me zanima!

Drama kod Koločepa: Teretni brod potonuo, posadu spasili

DVD Dubrovnik je u ponedjeljak u 12.38 sati dobilo dojavu da je ispred Koločepa došlo do prodora mora u brod. Plovilo je potonulo, a nije došlo do zagađenja mora
Vidi originalni članak

Dubrovačka Kapetanija zaprimila je u ponedjeljak oko 12.30 sati dojavu o pomorskoj nezgodi na otoku Koločep gdje je došlo do havarije broda. 

Dolaskom na poziciju nezgode u mjesnu lučicu u Gornjem Čelu, inspektori sigurnosti utvrdili su da je prilikom iskrcaja pijeska pomoću bagera sa teretnoga motornog broda "Sv. Kuzma", dužine 20,9 metara, došlo do propadanja rampe na kojoj se nalazio bager. Motorni teretni brod potonuo je uz samu obalu na relativno manju dubinu tako da je kabina ostala iznad površine. 

Na poziciji potonuća morsko dno pretežito je pjeskovito tako da nije postojala opasnost od većeg oštećenja ili proboja oplate brodskoga trupa što bi izazvalo onečišćenje mora. Srećom, nije bilo niti ozlijeđenih. 

Dubrovačka Kapetanija izdala je vlasniku broda nalog za komercijalno izvlačenje i tegalj broda na sigurno privezište. Stoga su u pomoć pozvani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik koji su započeli ispumpavanje mora iz brodskih skladišta te privatni brod dizalica pomoću kojega je uklonjen teret pijeska iz brodskoga skladišta. Nakon što je brod otplavljen i osiguran, uzet je u tegalj prema Rijeci Dubrovačkoj kamo je privezan u 21 sat. 

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik obavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nezgode.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ledo1 04.05.2015.

    malo previše i bager i pijesak ali važno da neema ozlijeđenih ni katastrofe sve drugo će se riješiti

  • karton 04.05.2015.

    zove se +385919112112 ... kad se Ivanu Klakaru s Pupnata potopi brod .

  • DujeJerončić 04.05.2015.

    moguca ekoloska katastrofa, stop brodovima na moru, nastetit ce turizmu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare