To je to što me zanima!

Drama u Klaićevoj: Borba za učenikov život još traje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zdravstveno stanje dječaka koji se u ponedjeljak, iz još neutvrđenog razloga, zapalio u školi i dalje je vrlo teško. Opečeno mu je 90 posto kože...
Vidi originalni članak

Teško opečeni dječak (14) gotovo da nema mjesta na tijelu koje nije zahvatio plamen. Kako doznajemo u bolnici, samo na leđima ima mali dio kože koji je ostao netaknut, a više od 90 posto tijela prekriveno mu je teškim i dubokim opeklinama. O njemu se brine tim liječnika, a plastični kirurg dr. Antun Kljenak u utorak će, ako dječakovo stanje bude dovoljno stabilno, obaviti još jednu operaciju. Dječak je jučer infuzijom primio 17 litara tekućine, a liječnici strogo paze da mu je u svakom trenu izbalansiran omjer elektrolita u tijelu. Teške opekline, naime, izazivaju opeklinski sindrom i posebno su ugroženi bubrezi. Dječak nije pri svijesti jer ga liječnici na Intenzivnoj drže na sedativima.

DJEČAK BIO PRI SVIJESTI DOK JE GORIO
Učenik iz IV osnovne škole Varaždin došao je u ponedjeljak u školu u vrijeme nastave, oko 11 sati. Od dežurne učenice zatražio je ključ zahoda, iz kojeg je ubrzo izašao mokre kose polivene razrjeđivačem. Tri učenice na hodniku su ga pitale zašto je mokar, a on je odgovorio: “Sad ćete vidjeti”. Zatim se zapalio upaljačem po licu, vratu i rukama. Učenica je odmah otrčala po učiteljicu. Nastavnice i pedagoginja bacile su na njega kapute.
- Bio je pri svijesti dok je gorio. Čak je pokušao ustati, a pedagoginja ga je ohrabrivala da se smiri i da diše - priča ravnatelj Milivoj Purgarić. Dodao je da dječak nije bio problematičan. Pedagoginja je lakše opečena, a danas je u školu iz Zagreba došao tim za psihološke krizne situacije kako bi pomogao šokiranim učenicima.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • entoni 16.03.2008.

    Još malo i biti će Ti puno bolje !

  • entoni 15.03.2008.

    Drži se !

  • entoni 14.03.2008.

    Živi maleni mama i tata su uz tebe !

Komentiraj...
Vidi sve komentare