To je to što me zanima!

Dramatične snimke nakon jakog potresa: Poplavljene ulice, ljudi bježali u strahu od tsunamija

Ubrzo nakon razornog potresa magnitude 7,2 koji je pogodio Haiti, izdano je i upozorenje od tsunamija. Iako su vlasti ubrzo upozorenje povukle, more se diglo i stvorilo paniku među stanovnicima
Vidi originalni članak

Nekoliko gradova na Haitiju razoreno je nakon što je tu zemlju u subotu pogodio snažan potres magnitude 7,2 po Richteru. U potresu su razrušene brojne građevine, materijalne štete su velike, a iako vlasti još ne izlaze s konkretnim brojevima, ima poginulih i ozlijeđenih. 

JAČI POTRES ZATRESAO DANAS Na Haitiju je u potresu 2010. poginulo više od 200.000 ljudi, milijun ih je ostalo bez domova

Iako je na snagu odmah nakon potresa stupilo i upozorenje za tsunami, ono je brzo povučeno. No, snimke na društvenim mrežama pokazuju kako se razina mora počela podizati, a poplavljene su i ulice u nekim gradovima. 

Kako javlja Reuters, ulice Les Cayesa su bile poplavljene neko vrijeme i uzrokovale strah od tsunamija, no ubrzo se voda povukla. Lokalni mediji izvijestili su kako neki građani pobjegli prema planinama. 

EMSC je naknadno javio kako je moguće da je poplava na ulicama nastala zbog puknuća cijevi. 

O potresu na Haitiju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Dr.Gonzo. 15.08.2021.

    E to je potres, a ne ovo kod nas malo sto se treska.

  • Arbitar666 14.08.2021.

    Haiti, Ruanda zapadnog svijeta. Nezamislivo.

  • midrox 14.08.2021.

    Potres bi se mogao ponovit i u hrvatskoj.A kolko vidim nitko nista ne poduzima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare