To je to što me zanima!

Dražen Slavica u utorak opet na optuženičkoj klupi u Zadru

Bivši vatrogasni zapovjednik na prvom ročištu rekao je kako se 'uz dužno poštovanje prema preminulim kolegama ne osjeća krivim'. U utorak će se opet pojaviti na sudu
Vidi originalni članak

Dražen Slavica (43), bivši vatrogasni zapovjednik JVP u Šibeniku, nakon gotovo dva mjeseca od početka suđenja za kornatsku tragediju, u utorak će se ponovno pojaviti u sudnici Županijskoga suda u Zadru. 

Na prvom ročištu je nakon pročitane optužnice rekao kako se uz dužno poštovanje prema preminulim kolegama ne osjeća krivim za ono što ga tereti tužiteljstvo. Šibensko ŽDO optužuje ga da je na gašenje požara na otoku Kornatu poslao dvojicu maloljetnika, civilnoga ročnika te vatrogasce koji nisu završili obuku helikopterskoga desantiranja. Još mu se stavlja na teret kašnjenje akcije spašavanja te da je ignorirao pozive u pomoć unesrećenih vatrogasaca.  

Tijekom postupka sud će ispitati više od stotinu svjedoka, a prvi će u utorak iskaz dati Joško Klarić, otac tragično stradaloga Dina Klarića. U istrazi je čak šest sati davao iskaz. Do kraja dokaznoga postupka bit će provedeno i nekoliko vještačenja. Obitelji, naime, ne vjeruju da je za sve 'kriv' eruptivni požar.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zenga 91 17.01.2011.

    Gospon vi ste žrtva kontra obavještajog aparata jer je ntko u zrakoplovstvu usro motku

  • hemerfol 17.01.2011.

    uz beskrajno postovanje prema ljudima herojima,i njihovim obiteljima,mislim da se ovog covjeka tereti za nesto za sto nije kriv,ili je ali ne bas tako i toliko na koliko se u novinama pise,,,,tu pise-tereti ga se da je ignorirao pozive u pomoc,mislim da covijek nije takva zivotinja za kakvu ga se predstavlja,mislim da je u jako teskoj situaciji,i sam ima djecu obitelj...naravno,to obiteljima poginulih neznaci ama bas nista i potpuno i njih razumijem,samo treba uvijek vidjeti i drugu stranu price..mi smo zemlja koja nema ni adekvatne vatrogasne postrojbe,ni skole,ni ucene ljude,ni profi vatrogasce a kamoli opremu...nije slavica naredio da ti maloljetni decki budu u toj postrojbi i da idu na zadatak,on je vjerovatno zrtveno janje nekih plitickih bestija i bolesnih lopovskih umova na vlasti u nasoj zemlji...svakako snosi dio odgovornosti ali definitivno nije jedini

Komentiraj...
Vidi sve komentare