To je to što me zanima!

'Držali su me u postaji 10 sati i uzeli su mi mobitel'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pušteni prosvjednici su se s odvjetnicama okupili u Gundulićevoj gdje opet blokiraju promet. Tvrde da je policija nezakonito postupala prema njima
Vidi originalni članak

Prosvjednici koji su proveli deset sati u policijskim postajama, nakon što su pušteni na slobodu ponovno su došli u uži centar grada. Zajedno s odvjetnicama sastali su se na križanju Gundulićeve i Masarykove gdje su do 22 sata blokirali promet. Okupljenim novinarima su pokazali 'papir' kojim im se zabranjuje prilazak Varšavskoj na osam dana.
- Policija im čak nije znala reći što su točno učinili, a ograničili su im kretanje bez obzira na to živi li netko u centru grada ili ne - rekla je odvjetnica Lina Budak. Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević i Teodor Celakoski iz Prava na grad revoltirani su postupanjem policije. Na večerašnjoj konferenciji za medije su kazali kako policija provodi nezakonite radnje nad njima. Tomaševića su, kako je rekao, priveli u Gundulićevoj ulici dok je hodao.
- Rekli su mi da me privode preventivno kako ne bi mogao voditi prosvjed. Držali su me u postaji deset sati, a za to vrijeme su mi oduzeli mobitel da ne mogu nikoga ni nazvati - rekao je Tomašević, koji je pušten uz prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira. Nakon što je pitao zašto je su ga zatvorili, odgovorili su mu da je pretjerao jer potiče građane na kazneno djelo. Celakoskog su dva puta priveli i to oba puta u Gundulićevoj iako je dobio zabranu prilaska Varšavskoj. Najavio je kako će u petak prosvjedovati ispred sjedišta SDP-a na Iblerovu trgu i HDZ-a na Trgu žrtava fašizma jer smatra te dvije stranke ključnim problemom. Rekao je kako prosvjednici imaju dva zahtjeva - da Holding i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva odustanu od projekta u Varšavskoj te da ministar Tomislav Karamarko podnese ostavku.
- Pozivamo sve građane koji su još u Zagrebu da nam se pridruže i daju nam potporu - poručio je Tomislav Tomašević.

RAUKAR: SDP I HDZ SU ZAJEDNO KRIVI ZA OVE SVINJARIJE
SDP i HDZ su zajedno krivi za svinjarije u Varšavskoj, ustvrdila je glumica Urša Raukar u trećem Dnevniku HRT-a. Dodala je kako su joj zabranom prilaska toj ulici narušena osnovna ljudska prava.
- Ne mogu čak ni do Ustavnog suda - rekla je Raukar. Na riječi ministra Karamarka, da su prosvjedi u Varšavskoj ispolitizirani, glumica je odgovorila kako ona i prosvjednici ne sudjeluju u političkoj kampanji.
- Ministarstvo graditeljstva štiti radove koji su predmet istrage USKOK-a. Oni su dali svoja saznanja o radovima, a nitko nije poduzeo ništa da se radovi obustave do završetaka istrage jer su sve institucije naklonjene investitoru - tvrdi Urša. Obrušila se i na HTV rekavši da i štite interese investitora na što ju je urednica Dijana Čuljak Šelebaj prekinula. Član uprave Hoto grupe Miroslav Vajagić odgovorio je kako su sve dozvole legalno dobivene i da oni kao investitori mogu pristupiti gradnji. Nije želio komentirati istragu DORH-a, samo je potvrdio je pod istragom donošenje prostornog plana. Rekao je kako je Horvatinčićev projekt od javnog interesa jer će Hoto grupa o svom trošku popraviti fasade susjednih zgrada.
- Nema tu pravog javnog interesa. Obećali su novu ulicu koje nema, a sada nam uzimaju i Varšavsku - odgovorila je Raukar.
Načelnik Uprave policije Dubravko Teur osvrnuo se na izjave da je policija postupala nezakonito prema prosvjednicima.
- Radi se o vrlo složenoj i neugodnoj situaciji, kako za prosvjednike tako i za policajce. Dali smo uputu našim djelatnicima da korektno postupe s prosvjednicima. Čak smo im osigurali i vodu zbog vrućina - rekao je Teur i dodao da su morali privoditi ljude jer su pružali pasivni otpor.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • hogarko 15.07.2010.

    Plači voljena zemljo

  • jakuza 15.07.2010.

    stoka neradnička još im je došao potporu dati poznati poštenjaćina budiša taj je u svoje vrijeme maznuo vrijednosti trideset garaža gade mi se kako su zmazani i smrdljivi velika većina kad sam ih vidio nisam mogao vjerovati koji su to likovi baš su oni onako prljavi zeleni i kako se već nazivaju jedino mi žao policije i preporućio bih im da obuku rukavice da se ne zaraze od prljavaca fujj

  • proljeće 15.07.2010.

    kada vec imaju visak vremena,a ocito ni vrucina im ne smeta,preselite dobrice u polja ambrozije da onda stvarno naprave pravu stvar za dobrobit gradjana.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare