To je to što me zanima!

Država će stanove u Sopnici iznajmiti za 20 kn po kvadratu

Svi građani imaju mogućnost javiti se i ući u projekt. Nakon nekog vremena moći će otkupiti taj stan tako da im najam ulazi u ratu za otkup stana, rekla je ministrica
Vidi originalni članak

Nakon modela POS plus ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš izvijestila je da je objavljen pravilnik kojim se propisuju pravila i uvjeti iznajmljivanja stanova u zagrebačkoj Sopnici, gdje država u vlasništvu ima oko 80 stanova.

- Stanovi se iznajmljuju po 20 kuna po kvadratnom metru plus režije. Svi građani imaju mogućnost javiti se i ući u projekt iznajmljivanja. Nakon nekog vremena taj projekt nudi mogućnost da ako odluče otkupiti taj stan, najam im ulazi u ratu za otkup stana - rekla je ministrica. 

Hoće li se stanovi po istom modelu iznajmljivati i na drugim lokacijama?

- Može se planirati samo u času kad država postane vlasnik stanova. Država u tom trenutku treba otkupiti određenu količinu stanova da bi mogla ići dalje u projekt. Mi razvijamo to i razmišljamo koliko nam je sredstava potrebno. Krajem godine ćemo složiti model koji ćemo onda ponuditi - izjavila je. Napomenula je i da je Sopnica probni model kroz koji će se vidjeti sve prednosti i mane ovog projekta.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • user_61653 18.05.2013.

    meni jedna stvar nije jasna ja zivim u drzavnom stanu od 14 m2 i placam 100 kn mjesecno a gospodja i jedan gospodim koji su moji susjedi u mojoj ulici zive isto tako u drzavnom stanu od 32 m2 i placaju ga 82.oo kn koja je tu logika i ko to odredjuje tu cijenu ko ce koliko placati mene jako zanima ... sta god da se dogodi sa stanom u mom slucaju zgrada je stara 60 godina i prozori su zaista u losem stanju kad kisa pada zidovi su mi mokri jer kroz prozore curi na sve strane .. kad ih zoves i zalis se jer su ipak oni ti koji su pravi vlasnici ..njihov odgovor da oni nemaju nista s tim i nije na njima da oni taj problem rjesavaju ..sve moram ja o svom trosku pa da poludis

  • BoyX 17.05.2013.

    Radio Sam 38godina u građevinskoj firmi, odvajali smo za stanogradnju.Uporno smo tražili kredite,za stanove?Stanovi su se djelili samo svoj dvojem.Da bi danas tražili kupce nudili razne konbinacije,sramote i jedna velika kazna nesposobnima i ukletiim korunpiranim bolesnicima.Sada se očito vidi rad i sposobnost svih vladara.

  • ciara46 17.05.2013.

    A hoče li ih i namjestiti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare