To je to što me zanima!

Država nije platila održavanje: Branitelja će zato ekshumirati?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Karlovačka tvrtka Zelenilo će ekshumirati tijelo branitelja Stjepana Štajduhara i njegovih roditelja te prodati grob jer im država nije plaćala godišnje održavanje
Vidi originalni članak

Sramota na groblju Jamadol u Karlovcu. Grob poginulog branitelja Stjepana Štajduhara i njegovih roditelja prekopat će, njihova tijela prebaciti u skupnu grobnicu, a grob će prodati licitacijom jer država, odnosno Grad, ne plaćaju grobnu naknadu

Tako barem tvrdi Štajduharov prijatelj Alen Prpić koji je u četvrtak obišao grob Štajduharovih i pronašao ceduljicu gradske tvrtke Zelenilo u kojoj piše da zbog nepodmirenih godišnjih troškova grobnog mjesta mogu u skladu sa zakonom ekshumirati tijela i preseliti ih.   

Inače, uz Stjepana je sahranjena i njegova majka, a prije deset godina preminuo mu je i otac.

Ogorčen situacijom Prpić je uputio otvoreno pismo javnosti, gradonačelniku i tvrtki Zelenilo.

- U razgovoru s predstavnikom Zelenila saznao da je vlasnik grobnog mjesta MORH, te da je pravo na grobno mjesto izgubljeno zbog neplaćanja godišnjeg troška održavanja, te da grob ide na licitaciju, a tijelo Stjepana Štajduhara i njegovih roditelja biti će ekshumirano i prebačeno u zajedničku grobnicu.

Država se brine za grobove svih poginulih branitelja

Kontaktirao je i karlovačku podružnicu Ministarstva branitelja gdje su mu rekli da to nije prvi i jedini slučaj. Ministarstvo branitelja u Zagrebu mu je, pak, objasnilo da su svi poginuli branitelji Zakonom proglašeni osobama od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku i da zaštitu njihovih vječnih počivališta i skrb o njima trajno preuzima država putem lokalne samouprave.

'Od Grada očekujemo brigu i pažnju spram svojih građana'

- Možda gradonačelnik Karlovca i direktor Zelenila ne poznaju Zakon. Možda nisu dužni poznavati ga. Možda ih je netko trebao obavijestiti. U Zelenilu znaju da je riječ o grobu poginulog branitelja, dakle to znaju i direktor Zelenila i gradonačelnik Karlovca. Od gradskih službenika očekujemo brigu i pažnju spram svojih građana. Stjepan Štajduhar dobio je cedulju kojom ga Zelenilo i grad javno kažnjavaju zato što je za svoj, naš i njihov grad Karlovac poginuo - ogorčen je Karlovčanin.

Idi na 24sata

Komentari 272

  • arčibald 03.11.2013.

    Ovo je sramota, mislim da je našoj vladi potreban strani skrbnik jer neznaj da vode ovu državu....

  • ostavinko 03.11.2013.

    eto vidimo kak nam udruge rade!!!tu se nece pobuniti i traziti odmah odgovornost nadleznih.sve udruge ukinuti.samo kradu novac i nista ih nezanima,sto je normalno,sramota

  • ivanHV 02.11.2013.

    Takva banda je u stanju svašta napraviti zato smo im stvorili državu da nas izbacuju s viječnog mijesta počivanja.Tosu titini udbaši koji ne drže do hrvatski branitelj živi ni preminuli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare