To je to što me zanima!

Država prodaje zagrebačku vilu Stejskal: Kultni ljetnikovac za više od sedam milijuna kuna

Imanje ima tisuću kvadrata okućnice koje je zapušteno, a i zgrada će morati na temeljitu obnovu uz odobrenje konzervatora jer je kulturno dobro. Kupci će vilu moći razgledati prije nego pristupe aukciji
Vidi originalni članak

Država prodaje vilu na zagrebačkom Tuškanacu, poznatu i kao Ljetnikovac Stejskal. Naime, Ministarstvo graditeljstva 21. studenog organizira usmenu aukciju, no da bi sudjelovali u aukciji prvo trebate uplatiti polog od 748.000 kunaOdnosno, deset posto od početne cijene od 7.48 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na adresi Nazorova 72, u elitnom djelu Zagreba smjetila se i vila Stejskal koju država prodaje. Vilu na Tuškancu još 1888. dao je sagraditi zagrebački industrijalac Ferdinand Stejskal, koji se bavio proizvodnjom cigle, a poznat je po tvornici cigle u Bedekovčini koja posluje do današnjeg dana.

Kuća ima 182 kvadrata s etažiranim stanovima u podrumu, prizemlju i na prvom katu, ali se sve prodaje u kompletu. Prvi kat se sastoji od četverosobnog stana, podrumskog stana od 20 kvadrata, još jednog zasebog stana na prvom katu od 70 kvadrata, te stana u prizemlju od pet soba površine od 115 kvadrata.

Imanje ima tisuću kvadrata okućnice koje je zapušteno, a i zgrada će morati na temeljitu obnovu uz odobrenje konzervatora jer je kulturno dobro. Kupci će vilu moći razgledati prije nego pristupe aukciji.

Država ovu nekretninu na luksuznoj lokaciji prodaje za 7.480.000,00 kuna, dok dražbeni korak iznosi 20 tisuća kuna. Uoči prve usmene javne dražbe, a potencijalni ponuditelji morat će uplatiti jamčevinu od 748 tisuća kuna.

Rok za podnošenje prijava završava 11. studenog.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Luigi89 25.10.2022.

    platit je milijun eura i odmah moras uložit u nju 250 000 eura , to more samo budala

Komentiraj...
Vidi sve komentare