To je to što me zanima!

'Države ratificirale Istanbulsku, a to nije nigdje smanjilo nasilje'

U lipnju su izdane učeničke svjedodžbe iz kojih su maknute neke temeljne odrednice identiteta osobe, tako da u njima više nema spola djeteta, kao ni imena njegovih roditelja, tvrde u Inicijativi
Vidi originalni članak

Nakon što je u ponedjeljak Istanbulska konvencija stupila na snagu, oglasio se Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj".

- Povodom stupanja na snagu Istanbulske konvencije u Hrvatskoj danas, 1. listopada, želimo podsjetiti hrvatsku javnost da se niti u jednoj državi koja je ranije ratificirala tu Konvenciju nasilje, čime se ona načelno bavi, nije smanjilo, dapače u nekim se zemljama i povećalo. Čak i mnogi pobornici Istanbulske konvencije u Hrvatskoj priznaju da su najvažnije odredbe vezane uz borbu protiv nasilja već ugrađene u naše zakonodavstvo. Stoga je jasno da je Hrvatska uvela Istanbulsku konvenciju radi poslušništva i podilaženja nekim europskim lobijima. 

OD 1. LISTOPADA Istanbulska konvencija stupila na snagu: Evo što sve donosi...

Postupno uvođenje roda i rodne ideologije promjenom propisa, normi i vrijednosti, što traži Istanbulska konvencija, počelo je već i prije njenog stupanja na snagu. Ministarstvo obrazovanja je još u proljeće poslalo ravnateljima svih škola upute za postupanje u slučaju djetetove „promjene spola ili odabira života u drugom rodnom identitetu“, a u lipnju su izdane učeničke svjedodžbe iz kojih su maknute neke temeljne odrednice identiteta osobe, tako da u njima više nema spola djeteta, kao ni imena njegovih roditelja. 

Želimo vjerovati da će Sabor i Vlada postupiti sukladno zakonima, da neće falsificirati rezultate i da će u skladu sa skupljenih 377.635 potpisa raspisati referendum na kojem će hrvatski građani imati prilike zaustaviti rodnu ideologiju i ovaj beskorisni i štetni dokument - navode u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • škver 02.10.2018.

    Nikog ne žalim tko sebi dopušta da ga netko samo zato što ima " pišu" zlostavlja.

  • 01.10.2018.

    Nije problem u konvenciji. Problem je što je nemoguće ratificirati takve likove. Zna se tko se najviše buni.

  • Cipelcug 01.10.2018.

    Bit je u primjeni konvencije. Bit problema je u siromaštvu stanovnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare