Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
29 komentara

'Države ratificirale Istanbulsku, a to nije nigdje smanjilo nasilje'

U lipnju su izdane učeničke svjedodžbe iz kojih su maknute neke temeljne odrednice identiteta osobe, tako da u njima više nema spola djeteta, kao ni imena njegovih roditelja, tvrde u Inicijativi

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
29 komentara

Nakon što je u ponedjeljak Istanbulska konvencija stupila na snagu, oglasio se Organizacijski odbor građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj".

- Povodom stupanja na snagu Istanbulske konvencije u Hrvatskoj danas, 1. listopada, želimo podsjetiti hrvatsku javnost da se niti u jednoj državi koja je ranije ratificirala tu Konvenciju nasilje, čime se ona načelno bavi, nije smanjilo, dapače u nekim se zemljama i povećalo. Čak i mnogi pobornici Istanbulske konvencije u Hrvatskoj priznaju da su najvažnije odredbe vezane uz borbu protiv nasilja već ugrađene u naše zakonodavstvo. Stoga je jasno da je Hrvatska uvela Istanbulsku konvenciju radi poslušništva i podilaženja nekim europskim lobijima. 

OD 1. LISTOPADA Istanbulska konvencija stupila na snagu: Evo što sve donosi...

Postupno uvođenje roda i rodne ideologije promjenom propisa, normi i vrijednosti, što traži Istanbulska konvencija, počelo je već i prije njenog stupanja na snagu. Ministarstvo obrazovanja je još u proljeće poslalo ravnateljima svih škola upute za postupanje u slučaju djetetove „promjene spola ili odabira života u drugom rodnom identitetu“, a u lipnju su izdane učeničke svjedodžbe iz kojih su maknute neke temeljne odrednice identiteta osobe, tako da u njima više nema spola djeteta, kao ni imena njegovih roditelja. 

Želimo vjerovati da će Sabor i Vlada postupiti sukladno zakonima, da neće falsificirati rezultate i da će u skladu sa skupljenih 377.635 potpisa raspisati referendum na kojem će hrvatski građani imati prilike zaustaviti rodnu ideologiju i ovaj beskorisni i štetni dokument - navode u priopćenju. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message