To je to što me zanima!

Državna odvjetnica Venezuele Ortega odbija smjenjivanje

Venezuelska nova provladina ustavotvorna skupština ranije u subotu je otpustila disidenticu Ortegu što kritičari smatraju otvorenim napadom na demokraciju
Vidi originalni članak

Venezuelska državna odvjetnica Luisa Ortega, protivnica socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura, koju je u subotu smijenila svemoćna ustavotvorna skupština, rekla je da ne priznaje tu odluku.

"Ne priznajem njihove odluke jer su one u suprotnosti s ustavom i zakonom", rekla je Luisa Ortega i upozorila da Madurova vlada provodi državni udar protiv ustava.

Venezuelska nova provladina ustavotvorna skupština ranije u subotu je otpustila disidenticu Ortegu što kritičari smatraju otvorenim napadom na demokraciju.

Otkako je oporba započela niz prosvjeda u travnju Ortega je postala glavni osporavatelj predsjednika Nicolasa Madura unutar vladajućeg socijalističkog pokreta optužujući ga za kršenja ljudskih prava.

Nova ustavotvorna skupština, za koju je Ortega rekla da je prošlog vikenda izabrana na prijevaru, jednoglasno je odlučila smijeniti je na svojem prvom zasjedanju u subotu. Ranije su istoga dana snage sigurnosti razmještene ispred njezina ureda, sprječavajući Ortegu da uđe u zgradu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dragec705 07.08.2017.

    Ovaj članak je zanimljiv isto kao da ameri pišu članak o Hrvatskoj

  • ljubica ljubičica_1 06.08.2017.

    Neka mi neko veli.Di postoji demokracij?Zar je i mi imamo?Nebi rekla.Ona ne postoji to je glupost za mase .Vlast svugdje radi što želi i kako želi.

  • mestar 06.08.2017.

    Hm, demokracija isto ima svoje granicejest dobra, ali na zalost neoliberali su zlo covijecanstva i kriju se iza demokracije. Nemam pojma tko je ta ortega ni sto hoce ali ako je kao ovi kod nas onda nije dobro, pogotovo za tako soromasnu drzavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare