To je to što me zanima!

Državni kaos: Mugabe odbija popustiti vojnicima i odstupiti

ZIMBABVE: Predsjednik Robert Mugabe je od noći između srijede i četvrtka u kućnom pritvoru. Odbija dati ostavku, a vojnici i oklopna vozila raspoređeni su od srijede ujutro po glavnom gradu Harareu
Vidi originalni članak

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe je u četvrtak tijekom razgovora s generalima koji su preuzeli kontrolu glavnog grada Hararea odlučno odbio odustati od funkcije koje obnaša 37 godina.

Mugabe (93) je od noći između srijede i četvrtka u kućnom pritvoru i on se prvi puta tijekom poslijepodneva sastao sa čelnikom vojske generalom Constantinom Chiengom, izvijestio je jedan izvor blizak vojsci.

- Danas su se sastali. On odbija dati ostavku, mislim da pokušava dobiti na vremenu, rekao je taj neimenovani izvor.

Dvojica južnoafričkih ministara koje je poslao predsjednik JAR-a Jacob Zuma također su sudjelovali na sastanku, rekao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova koji nije otkrio pojedinosti tih razgovora.

Vojska je intervenirala nekoliko dana nakon što je prošlog tjedan izvlašten zamjenik predsjednika Emmerson Mnangagwa koji se dugo suprostavljao prvoj dami Grace Mugabe u nasljeđivanju predsjednika.

Blizak vojnicima, Mnangagwa (75) je do sada predstavljao mogućeg nasljednika Roberta Mugabea, vrlo nestabilnog zdravlja. Vojnici i oklopna vozila raspoređeni su od srijede ujutro na nekoliko strateških položaja glavnog grada.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jozabroz 17.11.2017.

    posto je on bio veliki stovatelj zlikovca druga tita,mozda ceka da ga drugovi mesic,jusipovic,i i jedini prezivjeli sef antifasista dodu dat potporu i pregovarat sa vojskom o rjesenju problema,,)))

  • svejedobro 17.11.2017.

    Ovakvi metuzalemi bi trebali biti u staračkom domu, a ne upravljati zemljom.

  • fakebuk 16.11.2017.

    može on ostati na vlasti u svojoj kući koliko god hoće. generale to ne sekira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare