To je to što me zanima!

Državni službenici će novim zakonom lakše dobivati otkaz

Izvanredni otkaz moći će se uručiti državnim službenicima i namještenicima, ako dva do tri mjeseca ne obavljaju svoje poslove na zadovoljavajući način
Vidi originalni članak

Vlada je izmijenila Zakon o državnim službenicima i namještenicima, a jedna od novina je institut izvanrednog otkaza. Iako su prema mišljenju mnogih zaposleni u državnim službama od otkaza bili zaštićeni kao lički medvjedi, izvanredni otkaz u budućnosti moći će im se uručiti ako dva do tri mjeseca ne obavljaju svoje poslove na zadovoljavajući način. Zakonom je unaprijeđen i sustav ocjenjivanja kojim će se pratiti rad službenika i namještenika tijekom godine dana.

- Ovim zakonom uveli smo više reda u rad i mjerenje rada službenika i namještenika - rekao je ministar Mlakar. Kako priča o otkazima nije omiljena tema ministara ni premijerke Jadranke Kosor, nitko osim resornog ministra o ovom zakonu nije rekao ni riječ. 

Mlakar je na sjednici Vlade izvijestio i da će do 31. ožujka ove godine zaživjeti Registar zaposlenih u državnim i javnim službama. Još ne znaju njihov točan broj, ali on se kreće između 230.000 do 240.000 ljudi. Iako nitko u Vladi nije rekao koliko će porezne obveznike stajati izrada registra koji će biti u elektroničkom obliku, iz zakona je vidljivo da ćemo ga platiti 10 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • ivanzd 26.02.2011.

    Ovo je baš smiješno,onda prvo krenite od općina i županija zadarskih od Zadra prema Biogradu pa nadalje, npr.načelnik oćine po struci je trgovac...toliko o školovanju.neadekvatne osobe na adekvatnim mjestima...to treba provjeriti gospođo, kako je to moguće da takva osoba radi na takvom mjestu sa sss spremom???

  • korana 25.02.2011.

    ma ne serite ja radim u državnoj službi,al ko namještenik,i moj šef je stranac(useljenik iz druge države koji ima naše državljanstvo)a razinu više je srbin koji je došao politički na tu poziciju i jel vjerujete da nesmiješ pomenuti da si bio branitelj pred njima i takvi mi mogu dati otkaz u svako vrijeme a znate koliko oni rade svoj posao bilo bi bolje da ih nema samo se politički prepucavaju,a mi namještenici gotovo sve obavljamo i to i prekovremeno i svojim autom ideš svaki put i sad kad pogledaš ko će dobivati otkaz u D.S.to su namještenici ,politički protivnici i ako tvoj nadređeni ima nekog na tvoje mjesto da zaposli to ti je zagarantovan otkaz e pa neka je hebem ti takvu i ..........,već moram tražiti "štelu",a da i on je u Hagu

  • cropek 25.02.2011.

    Ne vidim uopče u čemu je problem. Mi koji radimo kod privatnika godinama je tako.Netko dobije otkaz zato što je nepodoban, drugi zato što se ne sviđa šefu,šefici itd..........a netko zato što ROĐO mora zaposliti ROĐU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare