To je to što me zanima!

Kosor: Godine krize su prošle, očekuje nas gospodarski rast

Državni vrh danas u Kninu uoči obilježavanja Dana Oluje. Premijerka Kosor u Kninu je otvorila gospodarski forum ''Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku''
Vidi originalni članak

U sljedećim godinama bilježit ćemo gospodarski rast, rekla je premijerka Jadranka Kosor u Kninu na gospodarskom forumu "Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku", dodajući da su krizne godine iza nas.

- Malo ih je vjerovalo u završetak pregovora s EU ove godine na 20. obljetnicu neovisnosti, ali se i na tom velikom poslu pokazalo da moramo biti jedinstveni. Ulazak u Europsku uniju otvara nam velike mogućnosti i moramo do ulaska puno raditi, pogotovo u gospodarstvu, a Vlada će raditi na jačanju gospodarstva - rekla je premijerka Kosor. Na skupu sudjeluje 65 hrvatskih tvrtki.

- Mi imamo velike potencijale, ali u Europskoj uniji će nam biti kako si sami napravimo - rekao je predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić.

>>> Tadić: Dok Hrvatska slavi, Srbija tuguje za žrtvama zločina

U Kninu se u četvrtak okuplja cijeli državni vrh  uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Predsjednica Vlade kasnije će se  sastati s predstavnicima braniteljskih zadruga.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će štandove braniteljskih zadruga u parku u Ulici dr. Franje Tuđmana, a na Trgu dr. Ante Starčevića predsjednik i premijerka Jadranka Kosor nazočit će otkrivanju spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95''. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Ive Josipovića. Spomenik će otkriti djeca hrvatskih branitelja poginulih u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

U Knin stiže i oporba. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelovat će na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zajedno s čelnicima Kastavske skupine danas će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95".

Štand braniteljskih zadruga u Kninu oko 17 sati posjetili su predsjednik Ivo Josipović te predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je novinarima izjavio kako se subjektivno osjeća dobro.

- Ritam treba malo smanjiti, ali ne previše jer ni to nije dobro. Spomenik pobjede u Kninu je nešto što se ne propušta i zato sam danas ovdje - rekao je Luka Bebić.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • ljubitededa 10.08.2011.

    ljubitededa: Dukat zaslužuješ DRAGULJE!

  • zagi87 10.08.2011.

    Osam godina smo bili u krizi,a sad pred izbore najedamput smo svi bogati.Nije 41.da su ljudi nepismeni

  • Boy X 06.08.2011.

    KRIZA; Je prošla kako za koga?Vrh nikada nije osijetio krizu.A u jesen če se vidjeti pravo lice Hrvatske!

Komentiraj...
Vidi sve komentare