Obavijesti

News

Komentari 179

Kosor: Godine krize su prošle, očekuje nas gospodarski rast

Kosor: Godine krize su prošle, očekuje nas gospodarski rast
3

Državni vrh danas u Kninu uoči obilježavanja Dana Oluje. Premijerka Kosor u Kninu je otvorila gospodarski forum ''Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku''

VIDEO

U sljedećim godinama bilježit ćemo gospodarski rast, rekla je premijerka Jadranka Kosor u Kninu na gospodarskom forumu "Europska unija - iskoristimo priliku za Hrvatsku", dodajući da su krizne godine iza nas.

- Malo ih je vjerovalo u završetak pregovora s EU ove godine na 20. obljetnicu neovisnosti, ali se i na tom velikom poslu pokazalo da moramo biti jedinstveni. Ulazak u Europsku uniju otvara nam velike mogućnosti i moramo do ulaska puno raditi, pogotovo u gospodarstvu, a Vlada će raditi na jačanju gospodarstva - rekla je premijerka Kosor. Na skupu sudjeluje 65 hrvatskih tvrtki.

- Mi imamo velike potencijale, ali u Europskoj uniji će nam biti kako si sami napravimo - rekao je predsjednik uprave Agrokora Ivica Todorić.

>>> Tadić: Dok Hrvatska slavi, Srbija tuguje za žrtvama zločina

U Kninu se u četvrtak okuplja cijeli državni vrh  uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Predsjednica Vlade kasnije će se  sastati s predstavnicima braniteljskih zadruga.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će štandove braniteljskih zadruga u parku u Ulici dr. Franje Tuđmana, a na Trgu dr. Ante Starčevića predsjednik i premijerka Jadranka Kosor nazočit će otkrivanju spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95''. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Ive Josipovića. Spomenik će otkriti djeca hrvatskih branitelja poginulih u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

U Knin stiže i oporba. Predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjelovat će na svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zajedno s čelnicima Kastavske skupine danas će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95".

Štand braniteljskih zadruga u Kninu oko 17 sati posjetili su predsjednik Ivo Josipović te predsjednik Sabora Luka Bebić, koji je novinarima izjavio kako se subjektivno osjeća dobro.

- Ritam treba malo smanjiti, ali ne previše jer ni to nije dobro. Spomenik pobjede u Kninu je nešto što se ne propušta i zato sam danas ovdje - rekao je Luka Bebić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...