To je to što me zanima!

Državni vrh u Imotskom: 'Ova Vlada radi predano i iskreno...'

Svi govornici su u svojim govorima nastojali poručiti Imoćanima kako ih ova Vlada, HDZ-a te županija nisu zaboravile te da su do sada učinjeni vidni pomaci u pomoći Imotskoj krajini
Vidi originalni članak

Dvadeset i devetoj obljetnici osnutka HDZ-a za grad Imotski i Imotsku krajinu u nedjelju je nazočan bio cijeli državni vrh s premijerom Andrejom Plenkovićem.  

Uz premijera tu su bili i ministri Milan Kujundžić, Marko Pavić, Gabriela Žalac, Lovro Kuščević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, nekolicina saborskih zastupnika, državnih tajnika, predsjednik  HDZ-a splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, župan Blaženko Boban, te predstavnici lokalne samouprave.

Vlada im otpisala dugove 

U prepunoj kino dvorani u Imotskom članovima, simpatizerima i gostima najprije se obratio gradonačelnik Ivan Budalić zahvalivši ponajprije Vladi na otpisu duga gradu Imotskom od 34 milijuna kuna te pozvao premijera da jednu od sljedećih sjednica  Vlade održi upravo u Imotskom.

Svi govornici su u svojim govorima nastojali poručiti Imoćanima kako ih ova Vlada, HDZ-a te županija nisu zaboravile te da su do sada učinjeni vidni pomaci u pomoći Imotskoj krajini.

Župan Blaženko Boban je poručio Imoćanima da će za petnaestak dana konkretnim mjerama pokazati da brinu posebno za ruralna područja s ciljem ostanka mladih obitelji.

- Županija će mjerama bespovratnih sredstava od osamdeset do sto dvadeset tisuća kuna potpora  stimulirati mlade obitelji  za obnovu ili izgradnju kuća u ruralnim područjima - poručio je župan Blaženko Boban.

Ministar rada i socijalne skrbi Marko Pavić posebno je istaknuo važnost programa "Zaželi" od milijardu kuna kojim se zapošljava  sedam tisuća žena u Republici Hrvatskoj.

- Simbolično predstavljanje programa imali smo upravo ovdje u Imotskom. Preko dvadeset milijuna kuna preko programa "Zaželi" uloženo je u Imotsku krajinu, sto dvadeset žena i preko petsto starijih domaćinstva u Imotskoj krajini imati će potporu kroz taj program - rekao je ministar Pavić istaknuvši kako će i dalje raditi na programima za boljitka ovog kraja iz kojeg i sam potječe.

Kujundžić ponosan na novu Dnevnu bolnicu 

Najkraći u svom obraćanju bio je ministar Milan Kujundžić ponosan na odnedavno otvorenu Dnevnu bolnicu u Zagvozdu koja je upravo njegovim zalaganjem uspješno otpočela sa radom prije petnaestak dana kao dio KBC Split. 

- Ova Dnevna bolnica dovela je KBC Split na dvadeset minuta do Imotskog, Makarske i Vrgorca. U mjesecima pred nama ovo će donijeti toliko dobra za zdravlje ove tri lokacije", istaknuo je Kujundžić.  

Najglasnije pozdravljen od mnoštva Imoćana bio je Damir Krstičević, zapovjednik IV. gardijske brigade HV i 115. imotske brigade. Nije zaboravio Krstičević poručiti Imoćanima kako su u naselju Bage u gradu Imotskom upravo legalizirane četiri zgrade koje godinama stoje nedovršene za hrvatske branitelje te da će u tim prostorima biti izgrađena dvadeset i četiri stana za hrvatske branitelje. Dotaknuo se Krstičević i nabavke višenamjenskih borbenih aviona.

- Vidjeli ste da smo i u taj projekt ušli vrlo hrabro, pošteno i vidjeli ste da smo kroz proces koji je bio iznimno transparentan dobili sva potrebna jamstva. Izabrali smo jako dobar paket, avion i ostali paket gospodarske suradnje. Izabrali smo jednog mentora u ovom slučaju državu Izrael. Međutim dogodilo se nešto na relaciji SAD i država  Izrael. Na kraju nismo uspjeli dovršiti taj proces. Naučili smo puno. Izvršit ćemo analizu svega, nema štete na proračun, nema nikakve financijske obaveze. Ja sam uvjeren da će ova Vlada u drugom koraku i taj projekt koji je bitan za hrvatsku budućnost riješiti i da će Hrvatske imati jedna takav avion koji će biti u funkciji sigurnosti i da nikada više u povijesti ne bude ono što smo morali trpjeti devedesetih godina - poručio je Krstičević. 

Plenki poručio: HDZ je jaka politička stranka 

U svom govoru premijer Plenković posebno je želio iz Imotskog poručiti kako je HDZ jaka politička stranka koja ne bilježi pad svog rejtinga te kako će upravo HDZ-a biti stranka koja će osvojiti najviše mandata na predstojećim izborima za Europski parlament. Sve ostale stranke koje se javljaju na desnoj političkoj sceni imaju jedinu zadaću, rekao je Plenković da uzmu dio glasova HDZ-a i ništa više.  

Naglasio je Plenković i važnost opstanka u EU te istaknuo kako ova " Vlada radi predano, radi iskreno, radi kontinuirano". Najavio je Plenković nadalje i uskoro spajane Ureda državne uprave sa županijama .

- Nećete više imati dilema da li nešto rješavate u uredu državne uprave ili u odjelima županije. Na taj način snažimo sustav koji postoji od 1993. i koji je bitan za kvalitetno funkcioniranje Hrvatske. Upravo stoga politika regionalnog razvoja kada je projiciramo ovdje na splitsko-dalmatinsku županiju, kada je projiciramo na Imotsku krajinu, na grad Imotski zrcali se u namjeri ove Vlade da putem aktivnosti našeg ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova izađemo sa jednim intervencijskim planom, sa jednim planom koji će odgovoriti na htijenja i gradonačelnika i načelnika svih općina. Mi želimo da sa posebnim projektnim pristupom  financijske potpore i projekata i gospodarskog razvoja omogućimo vama da imate kvalitetniji život, da ste bolje prometno povezani da vam je čitava energetska, vodokomunalna infrastruktura na višoj razini,  da se otvaraju radna mjesta i da oni koji žele doći živjeti u Imotsku krajinu imaju snažne elemente da upravo to i učine - poručio je Plenković Imoćanima obećavši da će unatoč tome što su već dvije sjednice Vlade bile u splitsko-dalmatinskoj županiji jedna u Splitu, a druga u Hvaru, bez obzira što bi ga neki mogli prozivati da je lokal patriot, jednu od narednih sjednica Vlade održati upravo u Imotskom.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • arimmer 05.02.2019.

    Ova vlada radi iskreno. Upravo u tome i jest problem.

  • Lun@777 05.02.2019.

    Pogledajte sliku - Mafioze u odijelima. Dokle tako?

  • bajica1009 04.02.2019.

    Predano da na otuđivanju imovine i zaduživanju, sve je to lopovska posla od osnutka do danas jer samo im je to bio cilj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare