To je to što me zanima!

Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv M. Ptičeka

Ptičeka se tereti da je počinio više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, među kojima je i izdavanje fiktivnih računa za poslove koji nikada nisu obavljeni
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i poticanja na krivotvorenje službenih isprava.

To je kratki sažetak optužnog prijedloga koji je DORH objavio na svojim internetskim stranicama. DORH u optužnici (ne navodi se ime okrivljenika) Ptičeka tereti za počinjenje više kaznenih djela, koje je od lipnja 2005. do lipnja 2008. godine počinio u Varaždinu kao direktor tvrtke Parkovi u većinskom vlasništvu grada Varaždina.

Prema DORH-ovoj optužnici Ptičeka se tereti da je počinio više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, među kojima je i izdavanje fiktivnih računa za poslove koji nikada nisu obavljeni čime je sebi nezakonito priskrbio više od 260 tisuća kuna. To je tek dio radnji za koje DORH smatra da su nezakonito obavljene zbog čega je tvrtka Parkovi pretrpjela veću materijalnu štetu. Državno odvjetništo, među ostalim, Ptičeka tereti da je zaposlenike, robu i mehanizaciju poduzeća kojem je bio na čelu koristio za uređivanje i održavanje okućnica i zelenih površina više fizičkih osoba, bez da je izdao račune i naplatio radove. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • vitaminix 12.09.2012.

    samo 260.000 kn??? pa za ovog bi trebalo neki humanitarmi koncert organizirati.

  • doora 11.09.2012.

    možda napokon vidimo i kako" vrana vrani" oči kopa..

  • diba_1 11.09.2012.

    počeo je USKOK hapsiti sitne Ptičeke da se zaborave djela velikih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare