To je to što me zanima!

Dubrovački sud odustao od kaznenog gonjenja pilota JNA

Piloti iz Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije bili su osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti. Županijski je sud odustao od kaznenog gonjenja protiv još 24 pilota
Vidi originalni članak

Županijski sud u Dubrovniku obustavio je kazneni postupak protiv pilota JNA koji su bili osumnjičeni za zločin protiv čovječnosti i bombardiranje Dubrovnika.

Informaciju je za crnogorski list Dan potvrdio sudac za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović, od kojega je sutkinja Marija Donatović Dabelić zatražila da informaciju prenese bivšim crnogorskim pilotima Zoranu Slavuljici, Miodragu Atanackoviću i Asimu Pandžiću, koji su bili među osumnjičenima.

Osim njih, dodao je Ivanović, Županijski je sud odustao od kaznenog gonjenja protiv još 24 pilota iz Makedonije, Srbije i Slovenije, koji su bili u službi na aerodromu u Golubovcima.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • zdrawe 15.01.2012.

    pa naravno,treba odustat,da se gospoda srbi nebi opet osjecali ugrozenima.. ili jos bolje,da se nebi pomislilo u evropi da "hrvati opet misle napast srbe".. ma cemu se jos mogu zacudit u ovoj drzavi?????

  • polo60 15.01.2012.

    to me kao branitelja dragovoljca uopće ne ćudi nego me ćudi kako im nisu uputili pozivnice za besplatno ljetovanje a sada imaju prečega posla prekopavati po registru branitelja tu su sigurni da će imati uspjeha a tko više pita što je bilo prije 20gnekad bilo sad se spominje sve skupa nas može biti sramota a to će vrime dokazati

  • Prva Proleterska_1 15.01.2012.

    Ovaj sud se ponaša ko da je bombardiranje jednoga grada stvar , koju može suditi ili nesuditi opčinski sud! Sud u Dubrovniku uopšte nije nadležan, jer je došlo do kršenja Ženevske konvencije od strane legalne armije jedne države prema drugoj državi, pa je prema tome nadležan međunarodni sud u Haagu i on jedini može odstupiti od optužbe, suditi sam il prepustiti samo suđenje Državi , sa time ,da se suđenje mora održati !

Komentiraj...
Vidi sve komentare