To je to što me zanima!

Dubrovnik: Kosor izljubila Pahora, Josipović kasnio

Slovenski premijer Pahor govorio je na hrvatskom jeziku, a Dubrovnik je na summitu nazvao rajem. Rekao je da neće stopirati ulazak Hrvatske u EU
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je peti po redu Croatia Summit u petak popodne u hotelu palace u Dubrovniku. U obraćanju sudionicima skupa istaknula je, između ostalog, kako je Hrvatska pred samim ulaskom u Europsku Uniju što je signal ostalim državama u regiji da je ulazak u EU moguć. Govoreći o oporavku od gospodarske krize pohvalila se programom svoje Vlade.
- Osnovni temelji programa su monetarna stabilnost, investicije i reforma - kazala je Kosor. Predsjednik Ivo Josipović je zakasnio pet minuta na otvaranje. Štrajk je, ispričao se Josipović izazvavši simpatije sudionika. U svom govoru je govorio o dobroj suradnji država u regiji zbog izgrađenih demokratskih standarda te kako im je mjesto u EU.
- Jugoistočna Europa ne može biti izolirana od razvoja. Kroz europske integracije trebaju iskoristiti svoje potencijale. Avioni i čelnici mogu kasniti, ali Hrvatska i zemlje regije ne prema EU - rekao je predsjednik Josipović.
- Da nismo prošle godine prošli kroz pakao priprema dogovora oko arbitražnog sporazuma, vjerojatno ne bi ove godine kao prijatelji mogli biti u ovome raju kao što je Dubrovnik - rekao je Borut Pahor na hrvatskom jeziku. Dodao je da neće stopirati ulazak Hrvatske u EU. U Dubrovnik su stigli francuski premijer Francois Fillon, poljski premijer Donald Tusk, bugarski premijer Bojko Borisov, albanski premijer Sali Berisha, kosovski premijer Hashim Thaci. Crnogorski premijer Milo Đukanović morao je otkazati dolazak zbog obiteljskih razloga

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Aganipidama 09.07.2010.

    Ma oni se garant praše :D

  • nema me 09.07.2010.

    Ovaj je umoran i iscrpljeni napola spava,oci na pola ka u misa

  • glupavi 09.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare