To je to što me zanima!

Dubrovnik: Pas lutalica im ugrizao kćer (11) za prsa

Curica Elmedina Stovrag nasreću samo je lakše ozlijeđena. Roditelji su ogorčeni nemarom grada prema psima lutalicama. Isti je pas već napadao
Vidi originalni članak

Igrala sam se sa školskim prijateljicama skrivača u parku. Potrčala sam i okrenula se da vidim gdje mi je  prijateljica. Odjednom je na mene skočio pas i ugrizao me za desnu stranu prsa. Prijateljica je mislila da se igram s njim. Nije znala da me ugrizao dok joj nisam rekla. Bila sam u šoku pa prvi trenutak nisam osjećala bol. Kasnije sam vidjela i krv. Došao je vjeroučitelj i pomogao mi - ispričala je drhtavim glasom Elmedina Stovrag (11) iz Dubrovnika, koju je pas lutalica ugrizao prije tjedan dana u parku Gruž. Iz škole su pozvani Elmedini roditelji. Ubrzo je stigla njezina majka Zumreta Stovrag te je odvela na Hitnu pomoć. Liječnik je utvrdio da se radi lakšoj ozljedi, odnosno dvije rane koje su krvarile. O napadu psa na djevojčicu obaviještena je veterinarska inspekcija.
- Kad su me nazvali iz škole i rekli samo da se maloj nešto dogodilo, noge su mi se odsjekle. Pomislila sam na najgore. Iako je napad psa mogao biti gori, ugriz za lice i nos, ništa se manje nisam tresla. Ne mogu vjerovati da grad ne brine o psima lutalicama. Ovaj pas je više puta napao ljude. Svi ga znaju u Gružu po žuto-bijeloj boji i lutanju po parku i autobusnoj stanici. Gdje je šinterska služba - kazala je ogorčena Žumreta. Elmedinin otac Kasim će tužiti grad Dubrovnik zbog pretrpljenog straha, boli i tjelesnih ozljeda njegove kćeri jer gradska vlast ne brine o psima lutalicama. Potrebnu dokumentaciju je već predao odvjetniku. Elmedinu su proteklih dana posjećivale i tješile prijateljice. Iako je rana još uvijek bolna, krenula je u školu oprezno prolazeći pokraj pasa koji su i na uzici.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • gucica 03.03.2009.

    Pitanje je da li je ona njega nećim izazvala?!Svim onim osobama koje tu osuđuju pse bi poručila da su neki psi možda i kulturniji od njihove dijece,kako se ponekad djeca ponašaju prema životinjama?!

  • slama 03.03.2009.

    žao mi je cure,zumreta,elmedina i kasim če to dobro unovčiti...

  • babyy 03.03.2009.

    Nije stvar samo u psima lutalicama. Ujutro kad vodim dijete u vrtic na desetke pasa kenja u parku gdje se djeca igraju. Jedom mi je na dijete skocio tako veliki pas sav neki balavi, sva sreca pa se vlasnica brzo stvorila tu. Moje dijete od tada kad vidi psa automatski vristi. Vec smo prijavljivali te vlasnike i nista opet po starom, niti su na uzici, niti imaju zastitu na brnji i jos k tome pun park je govana. Sramota. takvim ljudima netrebaju psi ako ih ne vode tamo gdje je predvidjeno za njih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare