To je to što me zanima!

'Duge cijevi su na mađarskoj granici, to nije prijateljski akt'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministar je objasnio kako je prijelaz Bapska u petak navečer bio privremeno zatvoren jer smo morali zaustaviti ljude zbog organizacije prijevoza novim putem
Vidi originalni članak

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako će Slovenija izbjeglice prihvaćati na tri granična prijelaza , a Hrvatska će takvu odluku poštivati.

- Prvi autobusi na slovenskoj granici bili su u 8 i 9 sati ujutro. Nakon sat vremena oni su ušli u Sloveniju i transportirani dalje prema Austriji i Njemačkoj - rekao je Ostojić dodavši i da je u 10 sati iz Tovarnika krenuo vlak s 1800 izbjeglica prema Čakovcu.

Ministar je objasnio kako je prijelaz Bapska u petak navečer bio privremeno zatvoren jer smo morali zaustaviti ljude zbog organizacije prijevoza novim, dužim pravcem prema zapadu.

- Dok je Hrvatska tranzitni koridor mi ćemo priljev obavljati i transportirati ih dalje prema zemljama Schengena . Međutim, bude li potrebe, poduzet ćemo i druge poteze - kaže Ostojić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komentirajući poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da izbjeglice preusmjeri isključivo na službene granične prijelaze, Ostojić je rekao:

- Ne usmjeravamo mi izbjeglice gdje će ulaziti u Hrvatsku. Ovom prilikom ja je pozivam da ona to dogovori s onima s kojima razgovara u New Yorku. Ona to s lakoćom može - izjavio je Ostojić dodavši da mu nije čudno što je mađarska zatvorila granicu neposredno nakon posjeta Kolinde Grabar Kitarović Budimpešti.

Ostojić problem vidi i u prisutnosti mađarskih vojnih snaga na granici:

- Problem su duge cijevi i borbena kola . To nije prijateljski akt. Ako itko narušava odnose onda je to Mađarska, Hrvatska to ne radi!

>>>>Najlonke i čarape - osnova jesenskog stylinga

Idi na 24sata

Komentari 236

  • maca faca 18.10.2015.

    a izgleda da je po sdpiju slanje naoružanih milicajaca na teritorij mađarske prijateljski čin Hvala Bogu izbiri su blizu

  • Baba Vanga78 18.10.2015.

    a na slovenskoj su prijateljske....

  • Miodrag Momčilović 17.10.2015.

    Hteli ste izvršiti agresiju na Mađarsku slanje voza bez voznog reda sa naoružanim milicionerima. Mnogo ste opasni Mađari vas se boje i zato duge cevi na granici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare