To je to što me zanima!

Dugorešani žele dati krv kako bi otkrili gdje su njihovi preci

Djeca i unuci pogubljenih Dugorešana žele DNK analizu kako bi konačno saznali gdje su tijela njihovih djedova i kako bi im konačno zapalili svijeću na grobu...
Vidi originalni članak

Dan nakon uhićenja Josip Boljkovca, osumnjičenog da je naredio ubojstvo 21 civila u svibnju 1945. godine, Dugorešani su se izjavili kako žele dati krv na analizu kako bi putem DNK analize konačno saznali gdje su pogubljeni njihovi djedovi i da im zapale svijeće na grobu. Jedna od njih je i Branka Vajdić. Njezinog djeda odveli su bolesnog iz kuće u svibnju 1945. godine. Nije bio u vojnim postrojbama, ali nije ni krio da je Hrvat, piše Večernji list

Sedam je žrtava identificirano, a za 14 se još ne zna tko su.

Tek 24 sata nakon uhićenja policija je pretražila stan Josipa Boljkovca u Karlovcu. Odvjetnik Anto Nobilo kaže kako ništa nisu odnijeli. Dan prije iz kuće u Vukovoj Gorici policija je odnijela tri pištolja, lovačko oružje i streljivo. Boljkovac je cijeli dan proveo na pretragama u bolnici. 

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • glumac12 04.11.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • stari mudrac 04.11.2011.

    svi bi se bavili forenzikom, DNK vještačenjem kostiju i sličnim bedastočama, a za nedavno vještačenje tahografa ispada da je vještačen od krivog kamiona! a ivane bilić nema, no nema ni veze, boljkovac može donijeti pokoji izborni bod, a ivana ne! vratimo se temi. kako sad te familije kojima je netko ubijen na kraju rata ili nakon rata, dođu na ideju pitati za svoje najmilije, a nisu pitali gotovo sedam desetljeća? nisu smjeli? zar i zadnjih dvadeset i dvije godine? a sad pred izbore nekak je najprikladnije.

  • feba 04.11.2011.

    Ostavite mrtve na miru.Zar nemate preča posla i veće brige ?Sve lepo i prav ali imaš li za kruh,imaš li da školuješ djecu,imaš li radno mjesto?Mrtvi ti neće pomoći,niti će ti ta neka istina olakšati život.Osvrni se oko sebe i vidi šta se danas radi,jer živiš danas čovječe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare