To je to što me zanima!

U Makedoniji povukli Dukatovo mlijeko zbog viška aflatoksina

Agencija za hranu i veterinarstvo priopćila je da je u mlijeku Lagano jutro potvrđeno prisustvo aflatoksina s prosječnom vrijednošću od 0,152 mikrograma po litri
Vidi originalni članak

Dukatovo mlijeko povučeno je i u Makedoniji zbog povišene razine aflatoksina M1. Radi se o proizvodu naziva "Lagano jutro", prenose Nezavisne novine.

Makedonska Agencija za hranu i veterinarstvo obavijestila je da je u mlijeku potvrđeno prisustvo aflatoksina s prosječnom vrijednošću od 0,152 mikrograma po litri. Analize su provedene na oko 360 litara Dukatovog mlijeka koje se nalazi u skladištima uvoznika. Ovo mlijeko je pod nadzorom, nikad nije pušteno u promet i bit će uništeno.

Iz Agencije poručuju kako će i dalje provoditi pojačane inspekcije na domaćem tržištu, kao i obavezno testiranje aflatoksina pri uvozu mlijeka i mliječnih proizvoda.

Toksični aflatoksin M1 prije desetak dana pronađen je u Dukatovim i Vindijinim pošiljkama za BiH. Nakon toga je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede naložilo proizvođačima da iz prodaje povuku četiri vrste trajnog mlijeka.

Idi na 24sata

Komentari 182

  • jedna-jedina 19.02.2013.

    kaufland je pun dukatovog mlijeka...ali je sniženo do 2-3kn niže su cijene! što da moja djeca piju?? koje mlijeko da kupim? najbolje bi bilo da kupim kravu!!

  • rvakanja1 19.02.2013.

    Nisam mogao, a da ne komentiram.Ljudi moji, sad je tolika buka i strka oko toga a da li se itko zapitao koliko to traje da nisu već prošle godine koliko je potrebno da se ne daj Bože rak ili što slično razvije u našim tijelima. A ovi naši pametni moraju uzorke slati ko zna kuda da bi sve potvrdili .........Strašno, ali istinito

  • WOMANIZER 18.02.2013.

    pretposavljam, ni tamo nema mjesta panici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare