To je to što me zanima!

U drugom krugu Brođani će birati između Duspare i Špicera

IZBORI Aktualni gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara osvojio je najviše glasova u prvom krugu. Za dva tjedan Brođani će birati između njega i HDZ-ova Hrvoja Špicera
Vidi originalni članak

Nezavisni kandidat Mirko Duspara sada u izborima za gradonačelnika Slavonskog Broda osvojio je 42,95 posto glasova. U drugom će se krugu sučeliti s HDZ-ovim Hrvojem Špicerom koji je osvojio 32,34 posto glasova. 

Nezavisni kandidat i aktualni gradonačelnik Mirko Duspara kazao je ranije da očekuje pobjedu i većinu u Vijeću.

- Ove godine izašlo je 1600 ljudi manje, što je jednim dijelom zbog iseljavanja, ali i zbog brisanja državljanstva, dodao je Mirko Duspara.

Inače, u njegovu izbornom stožeru ne krije se zadovoljstvo zbog pristiglih rezultata. Osim glasovima za mjesto gradonačelnika zadovoljni su i glasovima za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

Za župana Brodsko-posavske županije ponovo je izabran Danijel Marušić (HDZ-HDSSB-HSP-HKS-SU). On je u prvom krugu osvojio 50,25 posto glasova te si time priskrbio treći uzastopni mandat.
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • magdalena63 22.05.2017.

    Usrećili nas Bosanci po tko zna koji put. Sl.Brod = Bosanska Posavina

  • amajketimile 21.05.2017.

    Pusti politiku, obitelj je najbitnija. Pozdravi tetku!

  • --- DAVOR --- 21.05.2017.

    I.P/ŽZ poruka u inbox ------ Klasican prikaz kako HDZ operira. Imam tetku koja je nepokretna i nijedne godine ne izrazava zelju za glasovanjem pa tako ni ove.Isla sam ujutro s ocem na glasovanje te je dogovor s ljudima koji su nadzirali bio da ce doci odmah za nama da joj ponesu listice,posto je tata ,okorjeli hdzovac inzistirao.i dosli su taman prije nas,tetka je sjedila na krevetu a tata je krenuo zaokruzivat umjesto nje.,usput ju te onako tek toliko pitao "za prgometa ces jelda?" i tako za ostalu hdz ekipu na sto ona nijednom nije odgovorila.ja sam stajala zapanjena,imam 18 godina i prvi put sam sad izasla na izbore i cesto je u nasoj kuci nemir zbog suprotstavljenih politickih svjetonazora,ali ovo je prvi put da sam tako nesto dozivjela od vlatitog oca,pred svojim ocima.strah me je i pomisliti koliko se glasova na ovakav i slican nacin prikuplja.naravno da sam se pobunila,rekla sam ocu da to ne smije sto je naravno ignorirao jer i inace ne shvaca ozbiljno moje misljenje sto se tice politike...

Komentiraj...
Vidi sve komentare