To je to što me zanima!

Dva Airtractora gase požar kod Poljica, jedan helikopter gasio požar u Biteliću kod Sinja

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 16. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 72 požara.
Vidi originalni članak

 Dva aviona Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na gašenju požara kod Poljica u Zadarskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Također, jedan helikopter Mi-8MTV bio je angažiran tijekom prijepodneva na gašenju požara u Biteliću kod Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

KVAR NA TRANSFORMATORU VIDEO Pogledajte trenutak eksplozije trafostanice blizu Benkovca. Selo ostalo bez struje

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 16. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 72 požara. Riječ je o 28 požara u Šibenskoj-kninskoj, 24 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 15 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jednom u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 51 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

I DALJE GORI Požari diljem BiH, a Dodik blokira uporabu vojnih helikoptera za gašenje

Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 3614 letova pri čemu je ostvareno 583,25 sati naleta, izbačeno je 16.309 tona vode, prevezeno 7,5 tona tereta i utrošeno je 3916 litara pjenila.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare