To je to što me zanima!

Vojne vježbe SAD-a i Japana prekinula su dva ruska aviona

Japan i Rusija zadnjih se mjeseci prepiru oko nekoliko otoka sjeverno od japanskog otoka Hokkaido koje je sovjetska vojska zauzela krajem Drugog svjetskog rata
Vidi originalni članak

Dva ruska vojna aviona prodrla su u zračni prostor iznad Japanskog mora tijekom zajedničkih vježbi sa SAD-om početkom tjedna, rekli su u srijedu iz japanske vlade. U ponedjeljak su zbog toga vježbe obustavljene. Moskva pak tvrdi da nije prekršila nijedno međunarodno pravilo o korištenju zračnog prostora. 

Nakon sjevernokorejskog napada na Južnu Koreju, SAD su započele najveće do sada vježbe sa Japanom sa 44.000 vojnika, 60 ratnih brodova i 400 aviona, nedaleko granice sa Sjevernom Korejom. Japan i Rusija zadnjih se mjeseci prepiru oko nekoliko otoka sjeverno od japanskog otoka Hokkaido koje je sovjetska vojska zauzela krajem Drugog svjetskog rata, prenosi AFP.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • TITTO 08.12.2010.

    . ..iako Rusija više nije komunistička zemlja, pokazala da ima više hrabrosti od "komunističke"Kine(kraljevine Srbije) da demonstrira silu u ime komunističke Sjeverne Koreje-svaka čast Rusi.

  • Wasabi 08.12.2010.

    Ja sam se prijavio u Vaul 13, nek rade kaj hoće B-)))))))

  • vana30 08.12.2010.

    šta sam ja rekla ako se ameri umješaju odma će i rusi...joooj kako mi idu na živce!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare