To je to što me zanima!

Na istom raskrižju: Prvo sudar pa nalet na ženu na pješačkom

Na križanju ulica Baruna Trenka i Trga kralja Tomislava vozač je prošao kroz crveno i udario u drugi auto u noći na nedjelju. Dva sata kasnije na gotovo istom mjestu auto je naletio na ženu na zebri
Vidi originalni članak

Bio sam u prolazu pa sam zastao jer me prizor stvarno šokirao. Svima su se otvorili zračni jastuci, a auti su bili totalno skršeni, vjerujem da ima ozlijeđenih, rekao nam je čitatelj koji je poslao fotografije prometne nesreće.

Prošao kroz crveno

- Dojavu smo dobili oko 3 sata. U sudaru su sudjelovala dva automobila, nesreća se dogodila na križanju ulica Barun Trenk i Trg kralja Tomislava. Troje ljudi je lakše ozlijeđeno - rekla nam je glasnogovornica PU Zagrebačke.

Iz policije su potvrdili kako je Citroenom upravljao 33-godišnji vozač koji je prošao kroz crveno i udario u automobil Opel Corsa kojim je upravljala 52-godišnja vozačica. 

Ozlijeđeni su putnik iz Citroena te vozačica i putnica iz Opel Corse.

U istoj ulici auto naletio na pješakinju na zebri

Iz policije su također potvrdili da je oko 5.30 sati u istoj ulici, Trg kralja Tomislava, 25-godišnjak upravljao osobnim automobilom te zbog brze vožnje nije uspio zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Naletio je na 62-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po obilježenom pješačkom prijelazu.

Pješakinja je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u KB Sveti Duh.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 09.12.2019.

    Guranje alternativnih taxi službi je u Zagrebu čisto pretjerivanje. Grad Zagreb se nije proširio i prilagodio u zadnjih 20 godina ni centimetra. Sve ulice su iste kao i prije 20 godina kada je bilo 4 puta manje automobila. Probao sam se voziti Uberom i Boltom, ni jedan me nije doveo na odredište u planiranom roku, uvijek zapnu u gužvi i onda po 45 minuta čekanja u gužvi za 2 kilometra vožnje. Izašao sam i sjeo na tramvaj. Tramvajem i pješice mi treba 20 minuta, za razliku od taksija, gdje vožnja ispod 50 minuta je uspijeh, ali i samoubojstvo, višestruki prekršaji i prolasci na crveno. Ove taksi gluposti treba ukinuti i zabraniti, samo Radio taksi i polaganje svih potrebnih preduvjeta za obavljanje prijevoza putnika.

  • Liliana_1 08.12.2019.

    Nije mogla pričekati da vidi hoće li stati. Pješaci samo idu ne gledajući kao da su svi vozači savjesni. Nikad ne krećem dok ne vidim hoće li stati.

  • centarfor 08.12.2019.

    A što bi bilo da voze i oni koji imaju samo oznaku TAXI na krovu ali bez ijednog drugog obilježja . Ti imaju oznaku samo zato da mogu parkirati na taxi stajalištu, na pr u Masarykovoj uvijek parkiraju uz raskrižje s Gundulićevom iako ispred njih nema nijednog vozila. O vožnji je sve već rećeno. Neki voze po svojem mjestu bez semafora a onda uz aplikaciju i GPS misle da su vozači i tako se ponašaju u Zagrebu.. U čitavom svijetu taxi su iste boje, samo kod nas to ne vrijedi. Dati im rok od 5 godina da ih prefarbaju ili odustanu. Na taj način će navedeni povremeni taxisti odustati. A trebalo bi i da svi imaju oznaku na vratima da znaš tko te vozi kada napr dođu Uber, Bolt i čitava sila drugih koji te oznake nemaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare