To je to što me zanima!

Dvaput moraju dokazati da je sesvetska liječnica kriva

Paradoks: Liječnicu Genovevu Jurković osudili su za propust. U odštetnom postupku sud to ne priznaje. Skoro je ubila dijete lijekom koji je dala
Vidi originalni članak

Liječnica nam je gotovo ubila dijete i za to su je pravomoćno osudili te proglasili krivom. Pa gdje je logika da sada, u odštetnom postupku, ponovno moramo dokazivati njezinu krivnju i slušati lažna vještačenja, pita se Stipo Antunović iz zagrebačkih Sesveta koji je 2002. godine tužio sesvetsku pedijatricu dr. Genovevu Jurković.
Ona je Stipinu sinu Željku (7), koji je tada imao dva mjeseca, za dojenačke grčeve propisala kapi Lumidol u količini koja je umalo ubila dijete. Riječ je o kapima koje se ne smiju davati djeci mlađoj od godinu dana. Liječnicu je sud proglasio krivom i pravomoćno je osudio na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca zatvora s rokom kušnje od jedne godine. Ipak, u odštetnom postupku koji obitelj sada vodi prethodna presuda ne igra ulogu, a novi je vještak, na užas roditelja, izjavio da su možda sami otrovali dijete. Antunovići se pitaju zašto u pravosuđu postoji takav paradoks i zašto se krivnja mora dva puta dokazivati.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • evica 21.03.2009.

    ma bravo jos jedan dokaz u kako sjebanoj drzavi zivimo...

  • 21.03.2009.

    nista cudno za nasu drzavu... to je jos super.... ima i gorih slucajeva... mito i korupcija su zakon kod nas....

  • dusansk 21.03.2009.

    dajte ljudi probudite se...pa živimo u Hrvatskoj...šta je tu onda čudno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare