To je to što me zanima!

Dvaput pucao u glavu bivšem premijeru Japana iz pištolja kućne radinosti. Optužili su ga

Nakon što je 42.-godišnjak pištoljem ručne izrade tijekom predizborne kampanje u srpnju ubio bivšeg premijera Shinza Abea, Japan je podigao optužnicu protiv njega. Ustrijelio ga je u glavu dok je držao govor
Vidi originalni članak

Protiv muškaraca osumnjičenog za ubojstvo bivšeg japanskog premijera Shinza Abea Japan je odlučio podići optužnicu, izvijestili su tako danas iz novinske agencije Kyodo.

USTRIJELIO GA I UBIO Ovo je trenutak kada su svladali napadača koji je pucao u Abea

Ta odluka uslijedila je nakon psihijatrijskog vještačenja osumnjičenog Tetsuye Yamagamija, nezaposlenog 42-godišnjaka.

Abe je ubijen pištoljem ručne izrade tijekom predizborne kampanje u srpnju.

Ispaljena su dva metka. Drugi ga je hitac pogodio u leđa, nakon čega se srušio na tlo. Bivši japanski premijer držao se za prsa kad je pao i vidio se trag krvi na njegovoj bijeloj košulji. Hitno su ga prebacili u bolnicu, u kojoj je ubrzo preminuo.

Shinza je imao najdulji staž u povijesti modernog Japana. Ustrijeljen je u rijetkom činu političkog nasilja dok je držao govor u gradu Nari na zapadu zemlje.

Osumnjičenik je vjerovao da je bivši japanski čelnik bio povezan s vjerskom skupinom koju krivi za financijsku propast svoje majke i napad je pripremao mjesecima.

UBILI BIVŠEG PREMIJERA Japan oplakuje bivšeg čelnika: 'Ubojicu čeka smrtna kazna...'

Yamagamijev pritvor radi mentalnog vještačenja završit će 10. siječnja, a tužitelji iz Nare vjerojatno će ga optužiti do 13. siječnja, kako navodi Kyodo.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare