To je to što me zanima!

Dvije bebe poginule u požaru: 'Majka je čula vrisak dječaka'

Srbija: Navodno su lampice na jelci izazvale kratak spoj, žar je pao na pod i vatra se brzo proširila na cijelu kuću. Majka je u to vrijeme u štali, hranila stoku. Kad je došla do kuće, bilo je kasno...
Vidi originalni članak

Dječak (2) i djevojčica (1) stradali su u subotu kada su se, prema prvim rezultatima, zapalile lampice na novogodišnjoj jelki u kući u selu Porodin u Srbiji, javlja Blic. Kad je požar izbio, majka je u štali hranila stoku.

- Riječ je o obitelji Martina Jeremića, koji se sa suprugom Milicom prije nekoliko godina doselio u Porodin iz Jagodine. Čuli smo da su lampice na novogodišnjoj jelki izazvale kratki spoj, da je žar pao na pod, pa se vatra brzo proširila na cijelu kuću – pričaju mještani Porodina za Blic.

- Majka je iz štale čula vrisak dječaka. Potrčala je prema kući, ali od vatre nije mogla prići - nastavljaju očevici. 

Nesretna žena je odmah potrčala do susjeda, koji su pozvali vatrogasce.

- Vatrogasci su za desetak minuta stigli. Međutim, nesretnoj djeci nije bilo spasa. Njihova tijela pronađena su u ruševinama kuće – govore mještani.

Osnovno javno tužiteljstvo u Požarevcu izdalo je nalog za obdukciju tijela preminule djece. Otvorena je i istraga, koja bi trebala pokazati što je uzrok izbijanja požara, kao i ima li odgovornosti majke za ovu nezapamćenu tragediju.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • stiven 01.01.2018.

    Jesi ti nahranio svoj um,sa ićim????

  • Belzi 31.12.2017.

    Kad izlazis iz kuce, gasis lampice na boru. Uvijek. A najgore od svega je cinjenica da je ostavila djecu od dvije i jedne godine same. Sto se ima istrazivati ? Naravno da je odgovorna. Pitanje je samo da li ona uopce kuzi da se djecu ne ostavlja samu?!

  • rincica 31.12.2017.

    Ljudi boziji, ako vec napustate kucu u kojoj su djeca pa makar i na minut, ugasite jebene lampice... mi ih gasimo i kad idemo spavati, zlu ne trebalo... laka im zemlja, anđeli mali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare