To je to što me zanima!

Dvije djevojčice (14) ispale iz školskog busa u Požegi

Na školskom autobusu su se otvorila vrata u vožnji. Za živote dviju djevojčica, Martine R. (14) i Katarine M. (14) liječnici se još bore
Vidi originalni članak

Martina R. (14) i Katarina M. (14) iz Zagrađa, nedaleko od Pleternice, teško su se ozlijedile u ponedjeljak u 7.20 sati. Učenice osmog razreda ispale su iz autobusa kojim su putovale u školu udaljenu pet kilometara. Na ravnom dijelu ceste između Frkljevaca i Pleternice u vožnji su se otvorila stražnja vrata autobusa koji je bio pun školaraca. Djevojčice su bile najbliže vratima, ispale su, udarile u metalnu zaštitnu ogradu i pale na cestu. Stravičan prizor odigrao se pred očima 40-ak djece koja su iz autobusa šokirano gledala pad, nakon kojeg su djevojčice ostale ležati na cesti. Školske torbe, pribor i cipelice razletjele su se po asfaltu. Obje su u teškom stanju prebacili u požešku Opću bolnicu. Katarina ima prijelom lubanje i ozljede mozga, a Martina prijelom natkoljenice. Obje imaju unutarnje ozljede. Hitno su ih operirali i liječnici se bore za njihove živote.
Tek se treba utvrditi zašto su se otvorila vrata autobusa u vlasništvu BT-Transporta iz Svilne. Zasad se ne zna je li riječ o pogreški vozača ili je tehnički kvar. Stanko Pavković, ravnatelj OŠ Fra Kaje Adžića, u koju djevojčice već četvrtu godinu putuju na nastavu, rekao je da su djeca koja su bila u autobusu u šoku.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • zlaća 02.10.2007.

    Po meni bi taj bus sada išao na temeljni tehnički pregled da se ustanovi razlog te nesreče.Iako se više nemogu vratiti nesretni životi ali se može spriječiti da se to ne ponovi bilo gdje drugdje.Trebao bi se neko konačno zapitati dali je pravilnik o tehničkom pregledu vozila za prijevoz putnika potpun ili ga treba doraditi ili mijenjati.Opčenito u našoj HR se tehnički za bilo koje vozilo obavi za neku siću i niko nikad nije takve stvari kontroliral ili kaznil.

  • lajavica 02.10.2007.

    Upravo sam čula da je jedna djevojčica UMRLA od zadobivenih ozljeda!!! GROZOTA!!

  • miro333 02.10.2007.

    NIJE SAMO APP U PITANJU, OSJECKI PANTURIST U DONEDAVNO RUSVAJ AUTOBUSIMA UJUTRO VOZI PUN BUS U KOJEM SE NEMOZE DISAT, A KAMOLI STAJAT

Komentiraj...
Vidi sve komentare