To je to što me zanima!

Dvije u istoj noći: Lopovi se ne boje bogataša u snu

Provalnici su u noći na četvrtak upali u kuću Jake Andabaka u ulici Gornje Prekrižje. U istoj su ulici rano ujutro provalili u kuću veleposlanika Belgije
Vidi originalni članak

Provalnik je u noći na četvrtak izašao iz kuće Jake Andabaka s plijenom od oko 200.000 kuna. Ušao je u kuću u zagrebačkoj Ulici Gornje Prekrižje, navodno dok su u kući spavali supružnici Andabak i njihova djeca. No golemi plijen mu, izgleda, nije bio dovoljan. Provalnik je, naime, u istoj ulici u četvrtak ujutro upao i u kuću belgijskog veleposlanika. Odnio je bankovne kartice, novac i torbice veleposlanikove supruge. Šteta koju je provalnik ili možda banda provalnika napravila viša je od 10.000 kuna.
No provalnici su i prije bez straha upadali u kuće bogatih u Zagrebu i okolici. Tako je poznati vlasnik mesnica i HDZ-ov saborski zastupnik Stjepan Fiolić 5. svibnja vraćajući se kući vidio kako iz nje izlazi nepoznati muškarac. Bilo je oko 15 sati, a u kući su bili Fiolićevi roditelji.
- Ulazna vrata bila su otključana. Majka ga je vidjela na ulaznim vratima dok je izlazio. Mislila je da je moja žena pozvala radnika da nam nešto popravi - rekao je Fiolić. Iz kuće mu je ukrao nekoliko zlatnih ogrlica, narukvice i prsten te napravio štetu od oko 50.000 kuna.
No prvi u ovom nizu upada u kuće bogatijih Zagrepčana bio je bivši predsjednik Sabora i HSS-a Zlatko Tomčić. Provalnik je u njegovu kuću u Ulici Čret ušao tijekom noći. No Tomčićeva kći se probudila i čula provalnika pa je probudila roditelje. Vjerojatno preplašen buđenjem ukućana, provalnik je pobjegao ukravši samo torbicu s tlakomjerom. No i nju je u dvorištu odbacio. U kuću Tomčićevih provalnik je ušao obivši vrata na terasi.

UPADAJU U KUĆE NE MAREĆI IMA LI NEKOGA UNUTRA
Provalnici koji su upali u kuće bogatih Zagrepčana očigledno ne strahuju da će ih ukućani uhvatiti. Tomčićeva kći čula je provalnika, a Stjepan Fiolić ga čak i vidio. Navodno je cijela obitelj Andabak spavala dok su provalnici krali.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • liliana 17.08.2013.

    Samo bogate neka kradu,nitko nije bogat poštenim radom.

  • liliana 17.08.2013.

    Kako došlo tako otišlo.

  • mrki100 14.05.2010.

    Jbg debili zvani bogataši nabavite dve mrcine od psa i niko vam neće ni primirisat...moć će te na miru spavat....

Komentiraj...
Vidi sve komentare