To je to što me zanima!

Dvije vodeće kineske IT tvrtke prijetnja su sigurnosti SAD-a

SAD je u strahu da bi vodeći opskrbljivači telekomunikacijskom opremom Huawei Technologies Ltd. i ZTE Corp mogli biti uključeni u protuobavještajne aktivnosti
Vidi originalni članak

Američke vlasti proglasile su dvije vodeće kineske tehnološke kompanije prijetnjom nacionalnoj sigurnosti te uputile savjet američkim  kompanijama da obustave sva poslovanja s njima. To će, naime, biti objavljeno u upozoravajućem izvještaju kojeg će tijekom današnjega dana izdati House Intelligence Committee, javlja Večernji list

Washington strahuje da bi vodeći kineski opskrbljivači telekomunikacijskom opremom Huawei Technologies Ltd. i ZTE Corp mogli biti uključeni u protuobavještajne aktivnosti. 

Kao primjer drugima, u izvještaju se navodi da će poslovanje s rizičnim kompanijama obustaviti i američka vlada koja za održavanje vlastitog kompjuterskog sistema više neće koristiti komponente koje prodaju spomenute tvrtke. 

Iako još nije službeno objavljen, mnogi stavovi iznijeti u ovom izvještaju, kao i pitanja koja on povlači, već se označuju ključnim za trenutnu predsjedničku kampanju u SAD-u. 

To ne treba čuditi, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da se obojica kandidata žustro natječu koji je spremniji suzbiti sve učestalije kineske povrede trgovinskih prava te krađe intelektualnog vlasništva.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • DanijelSrpak 09.10.2012.

    da kina je konkurent ali ne amerima , pa oni i tako ponos amerike iphone rade u istoj toj kini

  • mik 09.10.2012.

    Ameri : BUUUUHUUUUHUUUU !

  • AntonTrdić 09.10.2012.

    još kad dođe onaj blesavi romney još će i napast tajvan i japan radi konkurencije

Komentiraj...
Vidi sve komentare