To je to što me zanima!

Dvije županije idući tjedan prelaze na online nastavu

Iz Ministarstva obrazovanja kažu kako škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji idućeg tjedna prelaze na C model nastave, dok će u Ličko-senjskoj samo u nekim školama biti model C. Nastava u ostalim županijama biti će većinom uživo.
Vidi originalni članak

Zbog porasta broja zaraženih Vukovarsko-srijemska županija te dio Ličko-senjeske županije odlučile su prijeći na online nastavu, dok će nastava u ostalim županijama većinom biti uživo.

 Iz Ministarstva obrazovanja kažu kako su se se za održavanje nastave po modelu C, u tjednu od 8. do 12. studenoga odlučile Vukovarsko-srijemska županija za sve škole kojima je osnivač te Grad Vinkovci. 

U Ličko-senjskoj županiji odlučili su se da će u nekim školama biti model C, dok će u ostalima nastava ići uživo u  periodu od dva tjedna od 8.studenoga do 19. studenoga. 

– Nastava na daljinu održavat će se u sljedećim školama: Strukovna škola Gospić, Gimnazija Gospić, OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, uključujući područne škole, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića od 5. do 8. razreda, OŠ Luke Perkovića Brinje  od 5. do 8. razreda. Nastava u ostalim školama održavati će se po modelu A ,nastava u školi– priopćili su iz županije.

Nastava u ostalim županijama većinom uživo

U Primorsko goranskoj županiji već znaju da se od sljedećeg tjedna svi vraćaju u školske klupe.

–Odluka je dobra jer ravnatelji i osnivači prema trenutnoj situaciji mogu reagirati brzo i daleko kvalitetnije, nego da mi iz centara određujemo koji će raditi ili ne i u kojem modelu– naglasio je Mladen Šćulac, načelnik stožera civilne zaštite PGŽ-a.

Grad Zagreb  također je odlučio da će nastava od ponedjeljka biti uživo.

Nastavu uživo imat će i učenici u Virovitičko-podravskoj županiji.

– U slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja u pojedinoj školi, na pojedinom području koje je pod ingerencijom osnivača, odnosno Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Stožerom civilne zaštite VPŽ, moći će se odlučiti i drugačije za pojedine škole, odnosno dati im suglasnost za privremeni prelazak na C model– priopćili su iz županije.

 Koprivničko-križevačka također će nastavu održati uživo.

–Stožer je jednoglasno donio preporuku o održavanju kontaktne nastave (model A) uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, od ponedjeljka 8.studenog 2021., za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – priopćeno je.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od ponedjeljka, 8. studenoga nastavu nastavljaju uživo, odnosno po modelu A, objavila je u petak ta županija. Iz županije napominju da ravnatelji škola mogu donijeti odluku o prelasku na B ili C model ovisno o stanju u pojedinoj školi, zaključe li da nastava uživo nije moguća. Takvu odluku ravnatelji će donijeti u suradnji s dežurnim epidemiologom i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije zaključio je da djeca trebaju ići u školu zbog njihovog mentalnog zdravlja, ali i kvalitetnijeg usvajanja nastavnog gradiva. Zbog toga podržavaju A model održavanja nastave, a svaka škole može od osnivača tražiti prelazak na C model ako bude potrebno.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare