Obavijesti

News

Komentari 0

Dvije županije idući tjedan prelaze na online nastavu

Dvije županije idući tjedan prelaze na online nastavu

Iz Ministarstva obrazovanja kažu kako škole u Vukovarsko-srijemskoj županiji idućeg tjedna prelaze na C model nastave, dok će u Ličko-senjskoj samo u nekim školama biti model C. Nastava u ostalim županijama biti će većinom uživo.

VIDEO

Zbog porasta broja zaraženih Vukovarsko-srijemska županija te dio Ličko-senjeske županije odlučile su prijeći na online nastavu, dok će nastava u ostalim županijama većinom biti uživo.

 Iz Ministarstva obrazovanja kažu kako su se se za održavanje nastave po modelu C, u tjednu od 8. do 12. studenoga odlučile Vukovarsko-srijemska županija za sve škole kojima je osnivač te Grad Vinkovci. 

U Ličko-senjskoj županiji odlučili su se da će u nekim školama biti model C, dok će u ostalima nastava ići uživo u  periodu od dva tjedna od 8.studenoga do 19. studenoga. 

– Nastava na daljinu održavat će se u sljedećim školama: Strukovna škola Gospić, Gimnazija Gospić, OŠ dr. Jure Turića Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, uključujući područne škole, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića od 5. do 8. razreda, OŠ Luke Perkovića Brinje  od 5. do 8. razreda. Nastava u ostalim školama održavati će se po modelu A ,nastava u školi– priopćili su iz županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastava u ostalim županijama većinom uživo

U Primorsko goranskoj županiji već znaju da se od sljedećeg tjedna svi vraćaju u školske klupe.

–Odluka je dobra jer ravnatelji i osnivači prema trenutnoj situaciji mogu reagirati brzo i daleko kvalitetnije, nego da mi iz centara određujemo koji će raditi ili ne i u kojem modelu– naglasio je Mladen Šćulac, načelnik stožera civilne zaštite PGŽ-a.

Grad Zagreb  također je odlučio da će nastava od ponedjeljka biti uživo.

Nastavu uživo imat će i učenici u Virovitičko-podravskoj županiji.

– U slučaju pogoršanja epidemiološkog stanja u pojedinoj školi, na pojedinom području koje je pod ingerencijom osnivača, odnosno Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Stožerom civilne zaštite VPŽ, moći će se odlučiti i drugačije za pojedine škole, odnosno dati im suglasnost za privremeni prelazak na C model– priopćili su iz županije.

 Koprivničko-križevačka također će nastavu održati uživo.

–Stožer je jednoglasno donio preporuku o održavanju kontaktne nastave (model A) uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, od ponedjeljka 8.studenog 2021., za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – priopćeno je.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od ponedjeljka, 8. studenoga nastavu nastavljaju uživo, odnosno po modelu A, objavila je u petak ta županija. Iz županije napominju da ravnatelji škola mogu donijeti odluku o prelasku na B ili C model ovisno o stanju u pojedinoj školi, zaključe li da nastava uživo nije moguća. Takvu odluku ravnatelji će donijeti u suradnji s dežurnim epidemiologom i lokalnim stožerom civilne zaštite.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije zaključio je da djeca trebaju ići u školu zbog njihovog mentalnog zdravlja, ali i kvalitetnijeg usvajanja nastavnog gradiva. Zbog toga podržavaju A model održavanja nastave, a svaka škole može od osnivača tražiti prelazak na C model ako bude potrebno.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag