To je to što me zanima!

Dvogodišnju curicu spasio stric od utapanja u kanalu

Đakovo: Curica se s rođacima i braćom igrala na livadi i upala u odvodni kanal. Stric koji je u blizini popravljao traktor skočio je u vodu i izvukao dijete
Vidi originalni članak

Marko Bliznac (49) popravljao je u petak oko podne traktor ispred kuće u đakovačkom naselju Stočin. Skupina starijih dječaka, u dobi od 10 do 13 godina, lutala je obližnjim poljem, a mlađa djeca, Danijel (3), Antonio (4) i Matea (2), igrali su lovice. Odjednom su Danijel i Antonio glasno zaplakali kraj kanala.
- Seka je pala u vodu - vikali su. Čuo ih je Karlo Šimunović (10) i pozvao Mateina strica Marka.
- Ja joj nisam mogao pomoći. Voda je bila preduboka. Zato smo uzbunili odrasle - kaže Karlo. Marko Bliznac sjurio se prema kanalu i vidio Mateu kako pluta u vodi dubljoj od metra.
- Vidjevši da miče nogama i mlatara rukama, laknulo mi je. Lice joj je bilo u vodi, no pokazivala je znake života. Skočio sam u vodu i izvukao je - kaže stric i dodaje da je djevojčica bila toliko prestravljena da nije mogla ni plakati ni vrištati.
- Popipao sam joj trbuh i vidio da se nagutala vode. Usne su joj poplavjele. Izgledala je pothlađeno - izjavio je stric Marko. Pozvali su Hitnu, ali odmah su svojim autom krenuli u susret liječnicima. Našli su se na pola puta i Mateu prebacili u vozilo Hitne. Nakon dolaska u bolnicu liječnici su pregledali Mateu i utvrdili da je izvan životne opasnosti. Ipak su je zadržali na Odjelu pedijatrije. Nekoliko će je dana promatrati kako bi je brzo liječili u slučaju plućne infekcije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nizozemac 10.04.2010.

    Svaka cast strikanu za svaku pohvalu i vise nadzora i pozornosti nad malom djecom ovo se zove sreca u nesreci..

  • user_42565 10.04.2010.

    @Tornado slažem se u potpunosti sa tvojim komentarom,to su samo dječije igre koje smo i mi igrale ili su neki zaboravili da su bili djeca.Sve pohvale stricu a maleckoj što brži oporavak i povratak kući i nesreće se događaju svaki dan i djeci a i odraslim.......................

  • user_21090 10.04.2010.

    Neka je ona živa i zdrava svojim roditeljima,a nadam se da će joj jednog dana ispričati da joj je stric spasio život. trebaju mu biti zahvalni i zahvaliti Bogu što je sve tako završilo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare