To je to što me zanima!

Dvoje oboljelih iz Dubrovnika sve lošije: Poslani u KBC Split

U subotu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze korona virusom pa je broj oboljelih ostao na 31 osobi, a popodne je potvrđeno da je izliječena i druga osoba
Vidi originalni članak

Pogoršalo se zdravstveno stanje dvoje hospitaliziranih pacijenata starije životne dobi u dubrovačkoj bolnici zbog korona virusa te su spojeni na respirator, a potom upućeni u Regionalni respiratorni centar Križine splitskog KBC-a, objavio je u subotu kasno popodne županijski Stožer civilne zaštite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz stožera ističu kako je postupak obavljen po unaprijed zadanom protokolu.

Podsjetimo, u subotu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze korona virusom pa je broj oboljelih ostao na 31 osobi, a popodne je potvrđeno da je izliječena i druga osoba.

Njoj je rezultat nalaza po drugi put bio negativan i posljednja tri dana nije imala simptome pa je otpuštena kući. Negativnima na virus pokazalo se svih 14 uzoraka koji su u petak poslani na testiranje.

VIDEO: U SAMO PET DANA Bolnicu u Dubravi pretvorili su u tvrđavu: Virus tu neće proći!

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić rekao je kako je od pet zadnje zaraženih osoba troje iz kruga obitelji u kojoj se pojavila zaraza, jedna je kontakt poznate zaražene osobe, dok se za petu osobu još uvijek traži izvor zaraze.

Lakić je kazao kako je među zaraženima 17 žena i 14 muškaraca, a prosječne su dobi od 50 godina. Većina ih je iz Konavala, a povezani su s pojavom bolesti u Zračnoj luci Dubrovnik.

Dubrovnik bez uplovljavanja velikih brodova

Stožer je objavio i kako u protekla 24 sata nije zabilježeno nijedno kršenje mjere samoizolacije te da su u karanteni i dalje smještene četiri osobe.

ZARAŽENA I SUPRUGA Karlovčanin peta žrtva korona virusa: Bio je u rizičnoj skupini

- Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje - istaknuli su iz Stožera.

U dubrovački studentski dom, gdje će biti zbrinuti blaže zaraženi i osobe u samoizolaciji, u subotu su stigli kreveti s pratećom opremom te je najavljeno kako će dom za prihvat biti spreman od nedjelje.

Novouvedenu mjeru rada određenih trgovina na tržnicama provodi tek jedna mesnica u Metkoviću dok Grad Dubrovnik i Općina Vela Luka nisu otvarali svoje objekte na tržnicama.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • nori 🖖 30.03.2020.

    Još malo pa u Zagreb

  • marlboro 69 28.03.2020.

    Gospari su mislili da se to njima ne može dogoditi! Još su ih ovi uhljebi u to i uvjeravali a sada respiratori u pogonu! Samo ne znam kakva je to taktika bolesnike tako premjestiti dok su kritično preko 200 km

  • dazoh 28.03.2020.

    Molim vas da mi objasnite pojmove srednja životna dob ,starija životna dob jer u tekstovima u ostalim člancima piše da je preminuo muškarac srednje životne dobi a ovdje se navodi 60 godina. Hajde napravite nekakvu granicu da ne bude kao i9 cijena za rezervoar goriva bez obzira koliko litara ima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare