To je to što me zanima!

Dvojica lovaca u BiH zalutala u minsko polje: Obojica su mrtva

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije kazala je kako je smrt dvojice muškaraca potvrđena nakon što su do njihovih tijela uspjeli doći pripadnici posebnog pirotehničkog tima Civilne zaštite
Vidi originalni članak

Dvojica lovaca poginula su u nedjelju kod Zavidovića u središnjoj Bosni kada su zalutali u minsko polje, potvrdila je lokalna policija.

Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić kazala je kako je smrt dvojice muškaraca potvrđena nakon što su do njihovih tijela uspjeli doći pripadnici posebnog pirotehničkog tima Civilne zaštite.

Intervenirali su nakon dojave o eksploziji a policija istražuje okolnosti ove teške nesreće.

VIDEO: NIJE ZNAO ZA MINE Ivan iz okolice Zadra: Živim u minskom polju 23 godine! Već smo iskopali šest 'pašteta'

Naišli su na postavljenu protupješačku rasprskavajuću minu kakva se proizvodila u bivšoj Jugoslaviji. Geleri te mine smrtonosni su za ljude na udaljenosti i većoj od 30 metara.

BiH je i četvrt stoljeća nakon rata zemlja u kojoj je veliki dio površine opasan zbog velikog broja identificiranih ali i neobilježenih minskih polja.

Prema podacima državnog Centra za uklanjanje mina (MAC) od 145 općina koliko ih je u BiH u njih čak 118 postoje minska polja iz posljednjeg rata.

Procjena je kako na nešto manje od tisuću četvornih kilometara odnosno nešto ispod dva posto ukupne površine BiH i danas vreba više od 75 tisuća minsko-eksplozivnih sredstava.

IZBJEGAO TRAGEDIJU Autom izletio u minsko polje u BiH, na krovu čekao pomoć: 'Od rata sine ovdje nitko nije sišao'

Nakon rata u minskim poljima u BiH je s dvojicom lovaca poginulih u nedjelju smrtno stradalo ukupno 619 osoba a više od tisuću ih je ozlijeđeno. Radeći na projektima razminiranja poginula su i 53 pirotehničara.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Vidigal 50 01.08.2021.

    Uh, dobro je!! Sad ce bar nesto vise zivotinje prezivjet! Lov je kriminal

  • arow 01.08.2021.

    Jedino je jos to svjedok zlocina i zlocinacaOstalo se uporno zataskava kao da je poginula stoka a ne ljudi

  • Voćko V 01.08.2021.

    Nek se zahvale srpskoj "braći"

Komentiraj...
Vidi sve komentare