To je to što me zanima!

Dvojica Međimuraca utajila su više od 540.000 eura poreza

Policija je u utorak izvijestila o dovršenoj kriminalističkoj istrazi protiv 55-godišnjaka i 46-godišnjaka s područja općine Donji Kraljevec
Vidi originalni članak

Dvojica tadašnjih direktora tvrtki iz Međimurja osumnjičena su da su utajom PDV-a te krivotvorenjem poslovnih isprava 2018. i 2019. državni proračun oštetila za nešto više od 540 tisuća eura, priopćila je u utorak međimurska policija.

Policija je u utorak izvijestila o dovršenoj kriminalističkoj istrazi protiv 55-godišnjaka i 46-godišnjaka s područja općine Donji Kraljevec.

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA 'Kavu pije više od 93% Hrvata, to nije luksuzno dobro. Treba ukinuti posebni porez na nju'

Osumnjičeni su da su - u svojstvu direktora i odgovorne osobe kaj taj posao obavlja u tvrtki sa sjedištem u Donjem Hrašćanu - od početka 2018. do rujna 2019. lažno prikazivali činjenice koje su utjecale na utvrđivanje iznosa porezne obveze te krivotvorili poslovne isprave u koje su navodili neistiniti sadržaj.

Na taj su način, tvrde u policiji, državni proračun oštetili za nešto više od 540 tisuća eura.

IZRADA ĆE TRAJATI DO 2 GODINE Šef Porezne objasnio: Evo kako će izgledati Registar kućanstava i obitelji te što će sve sadržavati

Protiv osumnjičenog dvojca policija podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare