To je to što me zanima!

Dvorana od zlata, slike u sefu koje želi Louvre, lusteri...

Express otkriva: Nepoznata remek-djela u hrvatskim ustanovama za koje nitko ne zna. Dvorana od zlata, slike u sefu koje želi Louvre, lusteri s kristalima...
Vidi originalni članak

Obasjan blještavilom šest tisuća zlatnih listića kojima je ukrašena Zlatna dvorana Hrvatskog povijesnog instituta na zagrebačkom Gornjem gradu divili smo se remek-djelima slikara Celestina Medovića i Vlahe Bukovca. Za to nas je vrijeme glavni tajnik institucije, dipl. iur. Ivica Šušak, tajnama o kulturnom blagu jednog od najljepših prostora u ovom dijelu Europe, uvukao u povijest.

Galantno oslonjen na polikromirani kamin koji je 1850. izradila tvornica peći svjetskog glasa L. C. Hardmuth govorio je samo o nekima od vrijednosti u vlasništvu državnih institucija kojih bi se rado dokopali kolekcionari pa i muzeji svjetskog glasa poput pariškog Louvrea čiji su stručnjaci bacili oko na neke od slika koje su u Zagrebu. Spustili smo veo s tog skrivenog blaga koje je oku svakodnevnog promatrača nevidljivo jer nije dio muzejskih zbirki ili mu nije dovoljno poznato da postoje rijetki trenuci kada se i ono može vidjeti uz stručno vodstvo institucija.

>>> Više pročitajte u Expressu


Idi na 24sata

Komentari 16

  • prosvjetitelj 17.06.2013.

    koliko je sanader samo skrio blaga? sjetimo se da je za njegove vladavine iz splitskog fundusa umjetnina nestalo više od 1700 umjetnina. sjetimo se. i spomenimo mu rodbinu.

  • BlackRaven 16.06.2013.

    Eto njega uhljeba, "šef" jedne od 224 bespotrebne agencije i umjesto da čkomi -- on ga se prosere javno. Pa za nevjerovat.

  • women1234 16.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare